Afgelopen week stuitte ik op internet op een wel heel vreemd nieuw fashion item. We kennen allemaal de schoenen met studs, maar heb je ook wel eens gehoord van de tooth shoe? Schoenen met allemaal (nep) tanden? Ik moest even drie keer knipperen toen ik het voor het eerst zag…

De tooth shoe is ontworpen door Mariana Fantich en Dominic Young, een designerduo uit Oekraïne. Ze hebben een standaard nette schoen voor mannen compleet gerestyled. De zolen bijvoorbeeld zijn vervangen door honderden tanden, waaronder ook een aantal gouden exemplaren.

Bron

De schoenen maken deel uit van de “Apex Predator” lijn van Fantich & Young, waar nog meer vreemde items in zitten. Denk aan een pak van geweven mensenhaar en glazen ogen in plaats van knopen.

Brr, als ik eerlijk zijn krijg ik daar toch een beetje de bibbers van. Zouden mensen dit echt kopen of is het meer om mensen te shoqueren en zou het enkel gezien moeten worden als kunst? Ik ben benieuwd.

Wat vinden jullie ervan?