Na Garnier, L’Oréal en Maybelline komt nu ook Yves Rocher met een BB cream. Zoals eigenlijk ieder merk belooft ook deze crème een ‘perfecte huid’, tot wel 24 uur lang. De crème schijnt 6-in-1 te zijn met veel verzorgende eigenschappen. Daar werd ik wel benieuwd naar. Zou het echt een goede BB cream zijn?

Om daar achter te komen moest ik hem natuurlijk eerst uitgebreid testen, en dat heb ik ook gedaan. Ik ben niet snel tevreden over een BB cream, en dat komt omdat ik een aantal jaar terug heb ervaren hoe een échte Aziatische BB cream hoort te zijn: verzorgend, dekkend, beschermend. Veel drugstore BB creams kwamen daar lang niet bij in de buurt (deze bijvoorbeeld, of deze) en daarom was ik erg benieuwd naar deze van Yves Rocher.

Laten we kijken naar wat deze 6-in-1 BB cream belooft:

  • Hydrateert de huid 24 uur lang;
  • Egaliseert de teint;
  • Vervaagt oneffenheden en tekenen van vermoeidheid;
  • Maakt de huidstructuur glad;
  • Laat de teint stralen;
  • Beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Dat zijn aardig wat beloftes, eigenlijk hoe een BB cream wat mij betreft hoort te zijn. Er zit ook witte thee verwerkt in de BB cream, evenals egaliserende pigmenten. Op de ingrediëntenlijst staat helaas ook alcohol en parfum, dit zijn twee irriterende bestanddelen.

De BB cream van Yves Rocher is er in twee kleuren: light en medium. Ik heb zelf de lichte kleur, deze kleur komt denk ik het meeste overeen met mijn eigen huidskleur. Ik weet niet hoe donker medium precies is omdat ik alleen de lichte variant getest heb.

De BB cream komt in een matte tube die er mooi en fris uitziet. Een tube is het meest hygiënisch, dat is wel een groot voordeel wat mij betreft.

De crème zelf ruikt heel lekker en is vrij dun van substantie. Het aanbrengen gaat niet zo geweldig, ik krijg de crème namelijk niet goed verdeeld. Hoe langer ik smeer, hoe moeilijker het gaat. Het accentueert de donshaartjes op mijn gezicht en dat vind ik niet mooi, je ziet precies waar ik gesmeerd heb. Ook over de dekking ben ik helaas niet zo te spreken: roodheid komt er gewoon nog doorheen. Nu is dat voor mij niet zo erg omdat ik een vrij egale huid heb, maar het is toch jammer voor meiden die wél veel dekking nodig hebben. De crème egaliseert mijn huid wel iets, maar het is niet zo dekkend als ik had verwacht. Gefixeerd met poeder is mijn huid wel een stukje egaler, maar het gaat natuurlijk om het effect van de BB cream zelf.

Oneffenheden vervaagt de crème ook wel wel iets, maar zoals ik al zei komt roodheid er bij mij nog wel doorheen.

 

Qua hydratatie en bescherming scoort hij nog redelijk, al vond ik dit wel moeilijk om te beoordelen. Eenmaal op je gezicht is hij wat vettig en plakkerig, maar of hij nu per se heel goed mijn huid gehydrateerd weet ik niet.

Foto’s zeggen meer dan duizend worden, dus zie hier het effect van de BB cream op mijn gezicht:

Ik zie bijna geen verschil…

Op de foto hierboven zie je goed hoe moeilijk het is om de crème goed uit te smeren. Geen mooi effect!

 

Conclusie: ik ben niet zo enthousiast over deze BB cream, naar mijn mening slaat Yves Rocher de plank een beetje mis met dit product. Ze zijn overigens niet het enige merk die de plank misslaan wat BB creams betreft, ik ben nog geen een drugstore BB cream tegengekomen die ik écht fijn vind en die vergelijkbaar is met de Aziatische varianten. Toch jammer, want het zou fijn zijn als er een goede BB cream gewoon in de winkel te koop is (voor niet al te veel geld). Deze crème smeert niet lekker, dekt niet goed, en werkt gewoon niet. Het voordeel is wel dat hij lekker ruikt, in een hygiënische tube zit en dat ik het idee heb dat het mijn gezicht wel iets beschermt. Helaas houdt het hier echt op voor mij.

De Yves Rocher BB cream kost €9,90 (dit staat op hun online shop vermeld, in het persbericht stond €18,00, ik ga ervan uit dat hij €9,90 is) en is te koop via de online shop van Yves Rocher en in de Yves Rocher winkels in Nederland.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.