De kerstcollectie 2012 van Bourjois is er eentje met met blauwtinten en veel zilver. De collectie bevat naast een producten voor je ogen, gezicht en lippen ook twee kleuren nagellak. Ik heb er eentje om aan jullie te laten zien.

De nagellak die in de kerstcollectie van Bourjois te vinden is, is de 1 Seconde nagellak. Deze nagellak heeft een geltextuur die er samen met het panoramische kwastje voor zorgt dat je je nagels in een seconde perfect kunt lakken. Dankzij de textuur van een nieuwe gel verrijkt met siliconen, is de Vernis 1 Seconde gemakkelijker aan te brengen en glijdt deze soepel over de nagels, wat de nagels een maximale curve geeft en een ultraglanzende finish. Je zou maar een laagje nodig hebben per nagel voor een dekkend resultaat en wordt snel droog.

Klinkt allemaal erg goed natuurlijk, maar wat vind ik van de lak?

Ik heb zelf N°17: Gris Nightomic: een tingrijze kleur met veel parelmoerdeeltjes en pailetten voor een metallic finish.

Om te beginnen vind ik de kleur erg mooi en bijzonder. Het doet heel feestelijk aan en ik zou het daarom een zeer geschikte lak vinden om te dragen met de feestdagen. Goed uitgekozen! Het aanbrengen gaat erg goed, je kan met het kwastje bijna in een keer heel je nagel lakken. Het kwastje is tevens rond uitgesneden waardoor je heel netjes kan lakken. Het enige minpuntje is het lakken van mijn pinknagel, die is wat kleiner waardoor ik al snel wat slordiger lak. Dit is echter met een beetje oefenen te voorkomen.

Om de lak dekkend te maken heb ik wel twee laagjes aangebracht, een laagje dekte naar mijn mening niet goed genoeg. Na het lakken had ik het druk en daardoor had ik weinig tijd om ze te laten drogen. Helaas is de lak daardoor niet zo lang mooi gebleven, ik kreeg een paar uur later kleine deukjes. Jammer! In totaal heb ik de nagellak een week lang gedragen, daarna zag het er niet zo mooi meer uit. Ik raad je aan om een transparante laag over de lak aan te brengen om chippen te voorkomen.

Verder ben ik best tevreden over de lak. Volgende keer doe ik wat voorzichtiger met het lakken van de wat kleinere nagels, breng ik een transparante topcoat aan en laat ik het wat langer drogen. De lak kost €8,50 per stuk, wat ik best een hoge prijs vind voor enkel een nagellak. Ik raad hem wel aan, maar weet niet of ik hem zelf voor dat geld zou kopen.

De kerstcollectie 2012 van Bourjois is verkrijgbaar vanaf begin december 2012 bij parfumerieën en drogisterijen. De lak kost €8.50 per stuk.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.