Toen ik eenmaal hoorde dat de nieuwe limited edition van Catrice in de schappen lag ben ik meteen naar Kruidvat gesjeesd om wat items aan te schaffen. Een paar weken terug liet ik jullie in dit artikel al de SpectaculART collectie zien, en sinds enkele dagen ligt de collectie dus in de winkels. Ik heb in totaal vier producten gekocht die ik je vandaag ga laten zien. Houd je vast voor veel foto’s!
De SpectaculART collectie van Catrice is geïnspireerd op de cross-over couture en de Indiase bindi-look van dit seizoen. Het accent ligt helemaal op de ogen, er zitten een aantal mooie producten in de collectie die van je ogen echte eyecatchers maken. Het kleurenpalet van de collectie is gevuld met intens roze en rood, warm zilver en goud. Naar mijn mening echt een feestelijke collectie.

Zoals ik al vertelde ligt de SpectaculART collectie nu in de winkel, Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. De collectie zal tot en met half december 2012 te koop zijn.

Laten we kijken naar de items die ik heb gekocht!

spectaculART by CATRICE – Pure Chrome


Ik denk dat ik van alle producten het allerliefst deze oogschaduw wilde bemachtigen. Ziet het er niet ontzettend mooi uit? Ik heb de oogschaduw in kleur C04 Artfully Lustrous, dit vond ik de mooiste kleur. De rest van de oogschaduws heb ik geswatcht en zag er prima uit, maar simpelweg omdat ik deze kleur het vaakst zal pakken (en stiekem al teveel oogschaduw heb) heb ik deze gekozen.De pigmentatie van de oogschaduw is prima. Ik zal eerlijk zijn: hij haalt het niet bij een oogschaduw van MAC, maar er komt toch genoeg kleur vanaf. Prima! Ik denk dat ik deze kleur veel als highlighter ga gebruiken, ik vind hem daar heel geschikt voor. De oogschaduws zijn erg zacht van textuur en korrelen niet.

De Pure Chrome oogschaduws kosten €3,99 per stuk.

 

spectaculART by CATRICE – Sheer Lip Colour

Naast oogschaduw heb ik ook een lipstick gekocht! Zoals de naam ‘Sheer Lip Colour’ al doet vermoeden gaat het hier om een transparante lipstick. Ik heb kleur C02 Revel The Red. De naam vind ik niet zo toepasselijk want in mijn ogen is dit meer een roze kleurtje, maar ach. De kleur is mooi helder, de lipstick laat een subtiele roze/rode glans achter op mijn lippen. Erg mooi! De lipstick ruikt erg zoet en heeft een scherpe punt waar je heel secuur mee kan werken. Pluspunt!

De lipstick droogt mijn lippen niet uit en blijft redelijk lang zitten. Ik kan er eigenlijk geen nadelen aan ontdekken, hij is gewoon prima. Als je graag een subtiele, niet te opvallende maar wel kleurrijke lipstick wil is dit een goede keus.

De Sheer Lip Colour lipsticks kosten €2,69 per stuk.

 

spectaculART by CATRICE – Ultimate Nail Lacquer

 

In de collectie zitten drie kleuren nagellak, waarvan ik er eentje heb genaamd C04 Soulful. Dit is een creamy donkerroze kleur zonder enige glitter of shimmer. Wat een mooi lakje is dit! Ik ben verliefd op de kleur, moge dat duidelijk zijn. Ik ben sowieso al gek op donkere kleuren, en zo’n kleur als deze had ik nog niet. Ik ben er dus erg blij mee!

Het aanbrengen gaat ook heel goed, de lak heeft een afgerond kwastje waarmee je heel netjes kan lakken. Echt een pluspunt. De lak dekt overigens ook al na een laagje, op de foto’s draag ik er ook maar een. De lak streept niet en wordt snel droog. Al met al ben ik erg tevreden over de nagellak.

De Ultimate Nail Lacquer kost €2,69 per stuk.

 

spectaculART by CATRICE – Gold Leaf Topcoat

Het pronkstuk van deze collectie is toch zeker wel de Gold Leaf Topcoat. Deze topcoat bevat fijne gouden en zilveren glittertjes. Toen ik voor het schap stond werd mijn blik al snel getrokken door het glinsterende flesje en ik MOEST hem gewoon meenemen. Dit wat mij betreft de ultieme nagellak voor de feestdagen, echt een aanrader.

Het lakken gaat prima, er komen gelukkig veel glitters mee en binnen een paar seconden is het een feestelijke boel op m’n nagels. Je hebt maar een laagje nodig voor veel glitters op je nagels, daar ben ik echt heel erg over te spreken. Vaak moet ik twee laagjes van zulke topcoats aanbrengen (denk: Essence) waardoor het eraf halen een regelrechte ramp is. Ondanks dat je maar een laagje nodig hebt, is het erg lastig om de glitters te verwijderen. Tip: gebruik aluminiumfolie, watjes en nagellakremover om het er af te halen.

De Gold Leaf Topcoat kost €2,99 per stuk.

Kortom: ik ben erg blij met mijn aankoopjes uit de SpectaculART collectie van Catrice. Naast deze producten zitten er ook nog nepwimpers, blushes en een poeder in de collectie. En natuurlijk meerdere kleuren oogschaduw, nagellak en lipstick.

Heb jij al iets gekocht van de SpectaculART collectie? Of laat je deze limited edition aan je voorbij gaan?