Vandaag ga ik jullie meer vertellen over L’Occitane, een merk waar ik nog niet eerder over geschreven heb op Pink Sensation. L’Occitane komt dit jaar met maarliefst twee kerstcollecties: Marvellous Flowers en Magical Leaves. Ik heb twee producten uit de Magical Leaves collecties waar ik zeer tevreden over ben. Lees snel verder als je wil weten waarom!

L’Occitane is opgericht in 1976 en verkoopt vandaag de dag veel verschillende beautyproducten. Denk aan parfum, make-up, huid- en haarverzorging enzovoorts. Ze gebruiken meer dan 200 natuurlijke ingrediënten en vervangen zoveel mogelijk parabenen, chemische stoffen, ftalaten en silliconen voor natuurlijkere en betere varianten. Yes!

In de kerstcollectie Magical Leaves zitten zes producten:

  • handcrème;
  • eau de Toilette;
  • intense Eau de Toilette roll-on;
  • exfoliating shower gel;
  • body milk;
  • geparfumeerde zeep.

Alle producten zijn vrij van parabenen en andere schadelijke stoffen, en bevatten veel verzorgende ingrediënten. Laten we eens kijken naar de producten en wat er zoal in zit.

 

Magical Leaves Body milk

De bodymilk zit in een schattige fles met groene accenten. De fles vind ik er mooi uit zien, je zou deze prima ter decoratie in je badkamer kunnen zetten. Erg leuk! De bodymilk zelf vind ik erg lekker ruiken, er zit onder andere hazelnoot, vanille en citrusvruchten in. Vooral de citrusvruchten ruik je goed, het ruikt namelijk heerlijk fris.

Maar wat zit er nou allemaal in? In de bodymilk zit een hoge dosering shea boter (dit werkt verzorgend en maakt de huid zacht), olie afkomstig van de vitis vinifera plant (druivenplant), veel bladerenextracten en zonnebloemolie. Allemaal verzorgende ingrediënten die de milk naar mijn mening erg fijn maken.

Op mijn huid voelt de bodymilk heel prettig aan. De substantie is wat dun, maar hierdoor is de milk goed uit te smeren en trekt hij goed in. De geur blijf je gelukkig wel goed (en lang) ruiken. Ik vind het echt een aanrader en gebruik hem heel graag! De bodymilk kost €21,00 voor maar liefst 250 ml.

 

Magical Leaves handcrème

Handcrèmes zijn voor mij onmisbaar, zeker in de winter. Heel fijn dus dat L’Occitane een handcrème in de kerstcollectie heeft! Ook dit product komt in een tube met groene accenten. Zo’n tube is erg hygiënisch en zuinig, dat vind ik altijd wel fijn. De geur is precies hetzelfde als de bodymilk, als je beiden gebruikt zal je zekerweten heel lekker fris ruiken. :-)

Ook in dit product zit shea boter, en daarnaast ook zoete amandelolie, bladerenextracten, zonnebloemolie en kokosolie. Wel zit er cetearyl alcohol in. Gelukkig is dit geen agressieve en uitdrogende alcohol. cetearyl alcohol wordt voornamelijk toegevoegd zodat water en olie gecombineerd kunnen worden. Het is een milde alcohol die de huid niet uitdroogt, maar juist zacht maakt. Maak je dus vooral geen zorgen als je deze soort alcohol op een ingrediëntenlijst ziet staan!

De handcrème zelf is qua substantie wat dikker dan de bodymilk. Ondanks de wat dikkere substantie trekt ‘ie goed in en laat hij mijn handen erg aangenaam ruiken. Mijn droge huid is verdwenen en in plaats daarvan voelen mijn handen zacht en gevoed. Erg fijn, zeker met de koude decembermaanden in het vooruitzicht!

Je zou misschien denken dat er veel parfum in deze producten zit vanwege de geur, maar dat is dus niet zo. Zoveel mogelijk ingrediënten zijn natuurlijk en dus niet schadelijk of irriterend voor de huid. Nu heb ik zelf nog nooit allergische reacties gehad op crèmes, dus ik weet niet zeker of hij bij iedereen hetzelfde werkt, maar ik ondervind zelf in ieder geval geen problemen wat dit betreft.

Conclusie: Zoals je misschien wel gemerkt hebt ben ik erg tevreden over deze producten uit de Magical Leaves collectie van L’Occitane. De producten zijn stuk voor stuk mild en natuurlijk, ruiken erg lekker en zijn niet extreem duur. Oké, 21 euro voor een handcrème vind ik zelf ook wat veel, maar je krijgt er echt een heel mooi product voor terug. Ik vind de producten zeker de moeite waard en zou ze best opnieuw kopen.

De kerstcollecties Marvellous Flowers en Magical Leaves zijn limited editions en vanaf nu te koop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.