December is voor veel mensen de maand van cadeautjes. Bijna iedereen doet wel iets aan Sinterklaas of Kerst – vaak in de vorm van cadeautjes. Wij zelf ook! Wie wel eens cadeautjes koopt weet waarschijnlijk wel hoe lastig het kan zijn om het perfecte cadeautje te vinden voor een bepaalde persoon. De redding is nabij: ik ga je helpen!

– De kunst is vaak om een cadeautje te vinden wat perfect aansluit bij de interesses van de persoon voor wie het is. Om dit te kunnen moet je die persoon wel een beetje kennen. Begin dus met bedenken waar diegene van houdt, of probeer er via-via achter te komen waar diegene’s interesses liggen. Schrijf alles op een lijstje voor een goed overzicht.

– Kijk om je heen. In december liggen de winkels vol eventuele cadeautjes en leuke geschenken. Ben je eens in een winkelcentrum of in de stad, kijk dan goed rond. Oriënteer je een beetje, op deze manier weet je wat er zoal in de winkels te koop is.

– We leven in een tijdperk met internet, dus ik zeg het nog maar eens: Google is your friend. Gebruik de zoekmachine om een leuk cadeau te vinden. Typ bijvoorbeeld een zoekwoord in wat te maken heeft met een eventueel cadeautje (of natuurlijk een van de interesses van de persoon in kwestie) en je komt vast genoeg ideeën, tips en webshops tegen die goed van pas kunnen komen.

– Eenmaal een leuk cadeautje gevonden? Ga dan kijken waar het cadeau het voordeligst is. Het is natuurlijk zonde als je veel geld neerlegt voor een geschikt cadeau en je komt erachter dat het in drie winkels verder voor de helft goedkoper is.

– Wanneer het cadeau (eindelijk) gekocht is kun je het laten versieren in de winkel of zelf mooi inpakken. Ga voor iets extra’s! Kies voor mooi cadeaupapier (Sinterklaaspapier bijvoorbeeld, of juist iets in het thema Kerst) en voeg er een mooie strik, lintje of veertje aan toe. Het geeft net even iets extra’s en is erg leuk voor degene die het krijgt. :-)

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips gehad. Ik vind het zelf altijd lastig om een geschikt cadeau te vinden, maar vaak lukt het uiteindelijk wel, simpelweg door goed na te denken en goed om je heen te kijken. Veel succes!

Doe jij dit jaar iets met Kerst?