Yves Rocher heeft een aantal leuke waterproof eye pencils in het assortiment in verschillende kleuren. De potloodjes zijn uitschuifbaar, hebben een geïntegreerde puntenslijper EN  zouden perfect waterproof zijn. Genoeg redenen voor mij om de potloodjes te testen en te reviewen!

 

Als ik een waterproof oogpotlood koop moet hij ook echt waterproof zijn. Waterproof betekent voor mij dat het product niet uitloopt tijdens een regenbui en de hele dag keurig op z’n plek blijft. Veel zogenaamde waterproof oogpotloden laten het afweten, dus ik was extra benieuwd naar deze.

Om te beginnen komen de potloodjes in een lange plastic verpakking met dop. Ik vind het heel handig dat je aan het potloodje zelf al kan zien welke kleur het is, zo pak je altijd de goede kleur. In totaal zijn er zes verschillende kleuren, waar ik er zelf drie van heb: Turqoise, Vert en Noir. Drie kleuren die prima bij elkaar passen en er op het eerste gezicht goed uitzien.

Zoals ik al zei hebben de potloodjes een geïntegreerde puntenslijper. De puntenslijper zit aan het uiteinde van het potlood. Even serieus, hoe handig is dit? Ik vind het fantastisch! Dit soort potloodjes zijn normaal gesproken niet goed te slijpen en dus wordt de punt snel een stompje. Met zo’n puntenslijper kan je ze goed scherp houden!

Wat betreft de pigmentatie ben ik ook erg tevreden. Het zijn mooie tinten en er komt veel kleur vanaf. Het potloodje glijdt moeiteloos langs mijn wimperrand en geloof het of niet, ze blijven de hele dag goed zitten! Ook op mijn waterlijn blijven ze goed zitten, vooral de zwarte gebruik ik het liefst. Zelfs nadat ik met removerpads mijn oogmake-up eraf had gehaald, facewash had gebruikt én had gedoucht zat het potlood er nog enorm goed op. Zie onderstaande foto.

Goed hè?! Geloof mij, ik ben nog maar weinig oogpotloden tegengekomen die zo goed blijven zitten. Ik ben heel tevreden over de potloodjes, vooral de zwarte gebruik ik vaak (omdat dit het neutraalst is) en aan het einde van de dag zit het er nog prima op. Echt een aanrader!

De Yves Rocher waterproof eye pencils kosten €9,90. Er is geregeld een aanbieding bij deze potloodjes! Ik vind het helemaal niet zo duur voor zo’n (extreem) waterproof oogpotloodje. Ze zijn te koop bij de Yves Rocher winkels of online via deze site.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.