Pupa Milano Lash Energizer mascara

De mascara die ik op dit moment het meest gebruik is de Energizer mascara van Pupa Milano. Dit leek op het eerste gezicht een gewone mascara, maar ik heb me goed vergist. De Energizer mascara is namelijk een mascara die de groei van de wimpers stimuleert en de natuurlijke groei van de wimpers laat toenemen. Althans, dat is wat Pupa zelf beweert. Ik gebruik de mascara nu al een tijdje en daarom is het nu tijd voor een review!

“De Energizer mascara garandeert:

Extra volume: natuurlijke wassen voor een vol effect.
Extra krul: filmende polymeren omsluiten de wimpers stuk voor stuk.
Extra lengte: de combinatie van silicone polymeren en cellulose geeft oneindig lange wimpers.
Extra zwart: micropigmenten verzekeren een intens zwarte kleur voor een verleidelijke blik.”

De Pupa Milano Energizer mascara is te herkennen aan het zilveren omhulsel met daarop rode letters en het Pupa logo. Ik vind de mascara er erg leuk uitzien, hij valt lekker op in je stash.

Wanneer de dop eraf gaat komt daar het borsteltje tevoorschijn. Het borsteltje is vrij klassiek: het is gemaakt met ‘echte’ haartjes en loopt wat in een punt. Dit vind ik zelf altijd erg handig, want op deze manier kan je ook bij de kleine wimperhaartjes in je ooghoeken. Het borsteltje is niet te groot maar ook niet te klein, eigenlijk precies goed. Zoals te zien is op de foto hieronder blijven er geen klodders mascara aan zitten en ziet het borsteltje er verder prima uit.

Over het effect van de mascara ben ik zeer te spreken! Mijn wimpers krijgen superveel volume en worden mooi zwart. Geen klontjes, geen aan elkaar geplakte wimpers, niks. Ik raad je aan om niet al te dikke lagen mascara aan te brengen, dan krijg je eerder het spinnenpoten-effect. En dat willen we natuurlijk niet. ;-) Ik gebruik de mascara altijd zonder wimperkrultang (normaal gebruik ik die wel vaak), want zonder krijg ik mijn wimpers ook mooi gekruld.

Voor en na

Zoals je ziet: veel volume en geen klontjes.

Wat longlasting betreft scoort de mascara ook goed. Hij is niet waterproof (dat belooft ‘ie ook niet) maar de mascara blijft gedurende de dag netjes zitten en geeft niet af. Een kleine regenbui overleeft ‘ie wel denk ik.

Nu is natuurlijk jullie vraag: gaan je wimpers echt sneller groeien van deze mascara? Het antwoord is: het zou zomaar kunnen. Om eerlijk te zijn had ik van tevoren niet door dat het om een ‘wimpergroeistimulerende’ mascara ging. Ik had deze liggen en ging hem gebruiken omdat mijn vorige op en uitgedroogd was. Ik heb dus geen voor- en na foto’s, maar als ik een wimperfoto van ongeveer drie maanden geleden ernaast houd zie ik toch wel iets meer lengte.

Het verschil is niet groot, maar ik merk het zelf wel. Het zou dus zomaar kunnen dat deze mascara een positief effect heeft op de groei van wimpers. Helemaal zeker weet ik het natuurlijk niet, daarvoor had ik uitgebreid foto’s moeten nemen en misschien mijn wimpers moeten opmeten ofzo (?), maar ze lijken wel ietsje langer.

Kortom: ik ben zeer tevreden over de Energizer mascara van Pupa Milano. Hij komt aardig in de buurt van de perfecte mascara. Het enige nadeel vind ik de prijs, de mascara kost namelijk €17,79. Er hangt dus best een behoorlijk prijskaartje aan, bijna 18 euro voor een mascara is niet niks. Daarentegen vind ik ‘m wel heel fijn. Het is maar net waar je je geld aan uit wil geven.

De Pupa Milano Energizer mascara zit in het vaste assortiment van Pupa. Voor de verkooppunten kun je kijken op Pupa.nl.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.