Mijn nagellak eraf halen vind ik altijd maar een vervelend klusje. Watjes, nagellakremover, het gaat er allemaal zo doorheen bij mij en ik vind het maar een gedoe. Gelukkig heb ik DE ultieme oplossing gevonden: Bourjois Dissolvant Miraculeux, een van mijn beste aankopen ever. Wat een topproduct!

Sinds enige tijd zijn er verschillende merken die zo’n zelfde product als deze op de markt hebben gebracht, maar dit is mijn eerste nagellakremover in een potje. Want zo gaan we het noemen: nagellakremover in een potje. :-) Het is met dit product de bedoeling dat je je vinger in het potje doet, het potje ronddraait, waarmee je dus je nagellak verwijdert. Klinkt echt als het ideale product als je (just like me) geen zin hebt in gedoe met remover en watjes.

Goed. De Dissolvant Miraculeuxvan Bourjois komt in een felroze potje met een dop. Het potje is redelijk zwaar, er zit namelijk 75 ml remover in. Op het potje staat kort beschreven hoe je het moet gebruiken en welke ingrediënten erin zitten. Van de ingrediënten word ik blij: er zit namelijk geen aceton in. Ook zitten er geen europarabenen en sulfaten in. Wel zit er verzorgende amandelolie in. Hoezee! Op het potje staat dat het goedje naar rood fruit en vanille ruikt. Ik ben benieuwd.

Wanneer ik de dop opendraai komt daar een soort bedje van schuim tevoorschijn, en een removergeur waar je u tegen zegt. Het schuim is zo te zien vloeibaar, en in het schuim zit een gaatje waar je dus zometeen in moet. Ziet er prima uit.

Dan is het tijd om je vinger erin te stoppen en even rond te draaien…

Het met remover doordrenkte schuim schuurt lichtjes tegen je nagel, waardoor dus de nagellak eraf gaat door een paar keer te draaien met het potje of met je vinger zelf. Na een paar keer draaien is mijn nagellak er compleet af!

Wauw! Mijn nagellak is er helemaal af, in nog geen minuut tijd. Het is er serieus nog nooit zo snel af geweest. Super! Mijn nagels ruiken nu ook licht naar een lekker zoet geurtje, naar het fruit & de vanille. Heel prettig! Ik ruik zo goed als geen typische remover geur meer. Zelfs nadat ik mijn handen had gewassen rook ik het nog! Het is een vrij aanwezig geurtje, maar ik ruik dit veel liever dan bijvoorbeeld aceton.

Heb je velletjes rond je nagels net als ik? Wees niet bang dat het gaat prikken. Ik heb vaak gehad dat die velletjes enorm gingen prikken door de remover, maar bij deze remover is dat absoluut niet het geval. Het irriteert de huid niet en de olie werkt juist verzorgend.

Conclusie: ik ben lyrisch over de Bourjois Dissolvant Miraculeux. Mijn nagellak is er in een mum van tijd af. Eerst moest ik er altijd echt voor gaan zitten om mijn nagels van hun nagellak te ontdoen, maar nu is het gewoon in nog geen minuutje gepiept. En het verzorgt mijn nagels. En het ruikt lekker. En het irriteert niet. Aanrader!

De  Bourjois Dissolvant Miraculeux is te koop bij de Bourjois stands. Ik heb zelf echt moeten zoeken naar dit product, gezien een wat kleinere Etos hier in de buurt hem niet had. Even zoeken dus! Hij kost €7,99.