Eye Candy nepwimpers

Als ik eerlijk ben heb ik een haat-liefdeverhouding met nepwimpers. Ik vind het over het algemeen altijd erg mooi, mits ze netjes zijn aangebracht. Dat laatste was bij mij in het verleden nog wel eens een probleem, maar gelukkig gaat het me, op wat kleine struggles na, tegenwoordig steeds beter af. Vandaag wil ik je meer vertellen over de nepwimpers van Eye Candy. Lees je mee naar mijn bevindingen?

Eye Candy is een Brits merk wat net in Nederland geïntroduceerd. Het merk is favoriet bij veel Britse celebs en make-upartiesten en is tegenwoordig gewoon bij ons in de drogist te koop!

De wimpers van Eye Candy komen in een schattig doosje met daarop allemaal informatie over de wimpers en tips hoe je ze aan kan brengen. Heel handig! Ik heb zelf ‘003’, dit zijn vrij dikke wimpers met verschillende lengtes. Deze zijn perfect voor volle en dramatische wimpers.

In het doosje zitten twee nepwimpers en een tubetje lijm. Ik vind het erg goed dat er lijm bij zit. Veel mensen hebben zelf al lijm, maar ik zelf niet, dus ik vind ’t altijd fijn als die er al bij zit. Gelukkig is dat bij de meeste merken wel het geval. ;-) Zoals ik al zei staat op de achterkant vermeld hoe je ze het beste op kan plakken, zie hieronder.

Ik vind wel dat het altijd zo gemakkelijk lijkt op zulke plaatjes, terwijl het in het echt meestal niet zo makkelijk gaat. Maar goed, wel heel fijn dat dit op de achterkant staat! Dat met die pincet is een hele goede tip, met een pincet kan je de wimper beter vasthouden en makkelijker plaatsen dan wanneer je hem met je hand vasthoudt.

Laten we nu de wimpers van wat dichterbij bekijken..

Ik vind ze er mooi uitzien! Nu is het natuurlijk de vraag of ze ook echt goed werken. Het antwoord is: JA! Ik vind ze super werken. Deze wimpers zijn om te beginnen heel natuurlijk. Ik heb ze gebruikt met carnaval, want dat is eigenlijk de enige gelegenheid waarbij ik nepwimpers draag, maar door de zwarte oogschaduw die ik op had vielen ze nog niet eens zo erg op. Deze kan je dus prima overdag of gewoon wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat dragen.

De lijm die er bij zit vind ik heel handig, het is een soort pipet-achtig dingetje waarmee je de wimpers kan insmeren. Ik ben altijd klungelig met nepwimpers en ik zou Melissa niet zijn als ik er een rotzooi van maakte, dus je raadt het al: het flesje lijm viel om en toen ik het open wilde maken spatte het alle kanten op. Dat is dus niet aan te raden. De wimpers insmeren gaat wel heel handig en snel, ik vind het echt een goed systeem. Je hebt op deze manier meteen genoeg lijm er op zitten. Note: de lijm is sterk. Ik plakte per ongeluk mijn eigen wimpers bijna aan elkaar vast. Dit is ook niet aan te raden. ;-)

Dan nog een pluspunt: de lijm droogt doorzichtig op. Ik heb wel eens witte lijmresten tussen mijn wimpers gehad en dat ziet er niet echt mooi uit. Na het aanbrengen van deze wimpers is er niks meer van de lijm te zien. TOPPIE!

Dan over de wimpers zelf. Ik heb bij allebei de wimpers een klein stukje afgeknipt omdat ik ze net iets te breed vond, en heb ze daarna met behulp van een pincet en wattenstaafjes aangebracht. De pincet om de wimpers mee te plaatsen en de wattenstaafjes om ze aan te drukken. Ze zaten vrij snel goed vast en bleven de hele avond goed zitten. Ook onderweg op de fiets, terwijl het sneeuwde. Ik heb gedurende de avond af en toe gevoeld of m’n nepwimpers er nog op zaten, je voelt ze namelijk bijna niet zitten. In mijn ogen is dit alleen maar een voordeel! ’s Avonds kon ik ze er gelukkig makkelijk aftrekken en dat ging geheel pijnloos en zonder moeite.

Kortom: de nepwimpers van Eye Candy zijn zeker een aanrader! Ik ga vast en zeker snel weer een ander setje proberen, want ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar de rest.

De nepwimpers van Eye Candy zijn verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos en de goed gesorteerde drogist en parfumerie. Ze kosten €7,99 per set.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.