Het is weer tijd voor een tag! Na wat rondsurfen op internet kwam ik weer een leuke tegen, deze gaat helemaal over nagellak. Pink Sensation telt momenteel ongeveer 100 posts over nagellak, dus je kan me denk ik wel een nagellakfanaat noemen. Ik besteed mijn vrije tijd graag aan het lakken van mijn nagels en het verzorgen ervan! Vandaag vertel ik onder andere hoeveel lakjes ik heb, welke kleuren ik het liefst draag en nog veel meer.

1. Hoeveel lakjes telt jouw stash?
Mijn stash telt momenteel 133 lakjes.

2. Van welk merk bezit je de meeste lakken?
Dat zijn toch wel Catrice, Gosh en Herôme. Catrice is niet zo duur, dus als ik een gaaf kleurtje zie koop ik al snel iets. Gosh koop ik ook regelmatig, maar van Gosh krijg ik ook geregeld iets toegestuurd om te testen, dus daarom is dit wat meer. Hetzelfde geldt voor Herôme, al heb ik daarvan ook zelf lakjes gekocht.

3. Wat is de meest voorkomende kleur in je stash?
Ik moet constateren dat dit roze is. Lichtroze, donkerroze, gewoon roze, fuchsia roze, roze met glitters.. ik heb het allemaal.

4. Zijn er kleuren/finishes die je niet bezit?
*denkt heel hard na* Qua kleuren heb ik eigenlijk alles wel! Wauw, had ik niet gedacht, voor mijn gevoel moet ik nog heel veel kleuren hebben. ;-) Wat finishes betreft heb ik geen Python topcoat en glow in the dark. Voor beiden geldt dat ik die wel zou willen hebben! Ik heb verder wel heel veel finishes en topcoats, maar ik zal lang niet alles hebben, er zijn ook zoveel soorten..

5. Welke nagellak draag je het meest?
Ik draag het liefst warme kleuren, dus rood of roze of iets in die richting. Naast deze kleuren ben ik ook weg van donkere ‘mysterieuze’ kleuren, dus die draag ik ook wel veel. Donkerpaars, donkerblauw, een beetje dat soort kleuren. In het voorjaar vind ik pastel dan weer leuker.

6. Van welke lak blijf je je afvragen waarom je het nog niet hebt weggegooid?
Er staan een aantal nagellakjes in mijn stash die ik eigenlijk weg zou moeten doen, maar om de een of andere reden heb ik dit nog steeds niet gedaan. Denk aan oude lakjes, kleuren die ik eigenlijk niet zo graag meer draag of lakjes met een kapot kwastje bijvoorbeeld. Nu ik er zo over nadenk slaat het nergens op dat ikd ie nog niet heb weggegooid, dus dat moet ik snel maar eens doen. ;-)

7. Gebruik je een basecoat?
Ja, altijd. Meestal gebruik ik Trind Nail Repair als basecoat, dit maakt mijn nagels sterker. Soms wil ik nog wel eens gaan voor een “gewone” basecoat, deze is van Hema of Konad.

8. Gebruik je een topcoat?
Ja, dit gebruik ik ook altijd. Ik gebruik dit om te voorkomen dat de nagellak er snel af gaat, maar ondanks de topcoat chipt mijn nagellak altijd heel snel. Meestal heb ik na een dag al beschadigingen, dus dat is wel zonde. Zal wel aan mijn nagels liggen!

9. Stempelen of uit de losse hand?
Uit de losse hand. Stempelen heb ik al een hele tijd niet meer gedaan, ik vind het altijd zo’n gedoe. Dan maak ik liever zelfs iets met een nail-art pen! Maar ik moet zeggen dat ik stempelen wel heel handig vind als je het goed en snel kan, je maakt dan toch in korte tijd creaties waar je normaalgesproken veel langer over doet.

10. Hou je van glitters/shimmer of toch liever een crème finish?
Oh, I love glitters and shimmers! Het liefst draag ik elke dag glitternagellak, maar omdat het zo rot is om eraf te halen draag ik het niet zoveel. Shimmer vind ik ook leuk, maar het hangt een beetje af van mijn bui. Soms heb ik écht geen zin in shimmer en ga ik voor een crème lakje, maar het liefst draag ik dus altijd glitternagellak.

11. Voel je je kaal zonder nagellak?
Een jaar geleden zou ik zeggen ‘ja’, maar de laatste weken heb ik zo weinig nagellak op gehad (wegens tijdgebrek) dat het nu veel minder ‘kaal’ aanvoelt. Nog steeds vind ikh et minder mooi dan wanneer ik wel nagellak draag, en ik heb ook wel het gevoel dat ik iets mis als ik niks op heb, maar het went wel. ;-) Nu ik wat meer tijd heb probeer ik wel altijd nagellak op te hebben!

12. Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?
Geen één! Ik heb voor mezelf een soort no-buy opgelegd omdat ik nu een auto heb en die aardig veel geld kost per maand. Daarbij komt dat ik eigenlijk al genoeg nagellak heb, dus vandaar dat ik even geen nagellak koop. Maar als ik echt een fantastisch lakje zie koop ik ‘m wel hoor. Stiekem.

Bedankt voor het lezen! Als je deze tag over wil nemen op je site/blog dan mag dat natuurlijk!