Catrice Lilatric & The GlamoureX Factor

Een paar weekjes terug liet ik de nieuwe nagellakcollectie van Catrice zien. We zagen veel nieuwe kleurtjes, en ik was erg benieuwd geworden naar een aantal daarvan. Toen ze eenmaal in de schappen lagen ben ik meteen naar Kruidvat gegaan om er een paar te kopen. De eerste twee lakjes die ik ga laten zien zijn 30 Lilatric en 24 The GlamoureX Factor. Benieuwd geworden naar wat ik van de nieuwe lakjes vind en naar hoe ze er uitzien? Lees dan vooral even verder!

Om te beginnen: de twee kleuren die ik vandaag ga laten zien verschillen nogal van elkaar. Het zijn wel twee kleuren die me vanaf het begin af aan al mooi leken. The GlamoureX Factor wilde ik al voordat de nieuwe lakjes überhaupt in de winkels lagen, en Lilatric besloot ik spontaan mee te nemen toen ik voor het schap stond.

Lilatric is een lichtpaarse kleur, echt een lila kleurtje. Vandaar ook de naam natuurlijk. ;-) Hij bevat gouden shimmer en dat vond ik er op het eerste gezicht heel mooi uitzien. Om deze reden besloot ik hem mee te nemen. Ik heb goede ervaringen met Catrice qua dekking, dus daarom durfde ik deze pasteltint wel te kopen.

The GlamoureX Factor is een goudachtige metallic kleur met een bijzondere glans. Deze zag er op de persfoto’s al goed uit, en in de winkel vond ik ‘m nog steeds heel gaaf. Ik was benieuwd naar het effect op mijn nagels, en natuurlijk ook wel een beetje naar de dekking. Zou die ook goed zijn? Hierover maakte ik me minder druk dan Lilatric, want de meeste metallic kleuren dekken vrij goed.

Lilatric

Toen ik voor het eerst mijn nagels met deze nieuwe kleur ging lakken was ik nogal teleurgesteld. De kleur zag er in het flesje goed uit, maar op mijn nagels was het niets meer dan een nogal doorzichtige paarse lak. Ik had toch wel wat meer dekking verwacht! Na het eerste laagje heb ik nog twee laagjes extra aangebracht, zodat in ieder geval het witte randje van mijn nagels niet meer te zien zou zijn. Jammer dat je zoveel laagjes nodig hebt voor goede dekking!

Het lakken gaat verder prima, de lak is goed van substantie en verder niet stroperig of vlekkerig. Hier heb ik niks op aan te merken! Doordat je meerdere laagjes moet aanbrengen voor goede dekking duurt het wel langer voordat je nagels droog zijn.

De kleur vind ik wel heel mooi, het is een frisse lila kleur met mooie shimmer. Ik had nog niet zo’n lakje, dus ik ben wel blij dat ik deze nu heb. Toch weet ik niet zeker of ik ‘m snel weer zal gebruiken, want ik heb gewoon weinig zin om al m’n nagels van drie of vier laagjes te voorzien voor minimale dekking. Maar ach, je kan de lak natuurlijk ook twee keer aanbrengen voor een sheer, doorzichtig effect. Het is maar net waar je van houdt.

Kortom: ik ben niet helemaal overtuigd van deze lak. De kleur is mooi, maar de dekking is matig.

The GlamoureX Factor

Nog dezelfde dag besloot ik om Lilatric van mijn nagels af te halen en om ze opnieuw te lakken, ditmaal met The GlamoureX Factor. Zou deze lak beter zijn? Gelukkig is het antwoord ‘ja’. The GlamoureX Factor dekt na twee laagjes perfect en doet zijn werk gewoon goed. De lak is goed uit te smeren en droogt ook aardig snel op.

De kleur, ja, die is wel heel erg gaaf. Het is echt een stoere metallic lak. Toch is hij ook best neutraal, want de kleur kan je in principe overal mee combineren. De metallic glans geeft een bijzonder effect aan je nagels, en dat blijft niet onopgemerkt! Ik heb al diverse complimentjes gehad over mijn nagels. :-)

Kortom: van deze lak ben ik wél overtuigd. De kleur is leuk en gaaf, de dekking is goed en de nagellak zelf is gewoon prima.

~~~

De nieuwe nagellak van Catrice hebben een nieuwe formule en zijn voorzien van een  high-gloss effect. Daarnaast hebben de nieuwe lakken ook een nieuw borsteltje.

Ik vind het nieuwe borsteltje iets minder prettig dan de oude. Je kan net iets minder makkelijk bij de buitenste randjes van je nagels, en dat vind ik best jammer. Het kost me nu iets meer moeite om m’n nagels zo perfect mogelijk te lakken. Ben ik de enige hierin? Zijn er meer meiden die de lakjes al hebben geprobeerd? Laat het me weten, ik ben best benieuwd!

~~~

Nou, de eerste twee nieuwe Catrice lakjes heb ik jullie nu laten zien. Wat vinden jullie ervan? Zoals je hebt kunnen lezen vind ik The GlamoureX Factor heel goed, en Lilatric wat minder. Binnenkort laat ik jullie weer twee nieuwe kleuren zien! Houd Pink Sensation dus goed in de gaten. :-)

De nieuwe nagellak van Catrice ligt nu in de schappen van Kruidvat en Trekpleister. De nagellak kost €2,99 per stuk.