Volgens Catrice geeft de Liquid Lip Tint een echt ‘wow’-effect. Door de op water gebaseerde formule zou hij koel en verfrissend aan moeten voelen, en zou hij bovendien ideaal werken voor onder een lipstick of gloss. Het is dus een soort basis voor je lippen. Ik heb een Liquid Lip Tint getest, en wel in kleur ‘030 Are You Red-y?’ Klik snel verder voor meer informatie over dit product en voor natuurlijk mijn mening en swatches!

Zoals je misschien wel weet heeft Gosh ook een lipproduct wat me sterk doet denken aan deze Lip Tints van Catrice. Ze zitten in bijna dezelfde verpakking en lijken op het eerste gezicht erg op elkaar. Toch is de Lip Tint van Catrice een ander soort product dan die van Gosh. Gosh heeft namelijk de ‘Intense Lip Colours’, dit zijn lipglosses met de pigmentatie van een lipstick. De Lip Tints van Catrice zijn transparanter, en zijn bedoeld voor ónder een lipstick of gloss. Voor net een beetje extra kleur dus.

De verpakkingen zijn bijna hetzelfde!

De Lip Tints zitten in een vierkant flesje met applicator. Ik vind de verpakking er leuk uitzien – lekker strak en modern. De applicator is zacht en ziet er naar mijn mening ook prima uit.

Het product zelf is nogal vloeibaar, je merkt wel dat het om een formule op waterbasis gaat. Het is zeker geen lipgloss! De kleur is mooi donkerrood en op het eerste gezicht ook best goed gepigmenteerd.

Wanneer ik het op mijn lippen aanbreng zie je niet zoveel kleur, dat had ik niet helemaal verwacht. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe intenser de kleur. Dat staat in ieder geval op de achterkant van de verpakking. Nou, dan smeren we er lekker nog een laagje overheen! Na het aanbrengen van een tweede laagje zie je al wat meer kleur. Ik vind de kleur erg mooi, al vind ik de kleur wel wat meer naar roze neigen op mijn lippen. In het begin voelt het allemaal nog wat waterig, maar na een paar minuten is het opgedroogd en voel je het bijna niet meer zitten.

De geur, daar moet je echt van houden. Het is mierzoet, en dat proef je ook wel een beetje. Het doet me erg denken aan de lipglossjes die Essence vroeger in het assortiment had! Van die lekker goedkope mierzoete glossjes. Daar ruikt deze Lip Tint naar. Ik vind het niet héél storend, maar ik vind het ook niet mega lekker.

Niks, één laagje, twee laagjes

Ik vraag me overigens af wat er allemaal precies in deze Lip Tint zit. De formule is volgens Catrice zelf op waterbasis, maar ik denk dat er nog een heleboel andere dingen in zitten. Zoals op de eerste foto te zien is zijn mijn lippen daar nogal kapot op sommige plekjes (eigen schuld, dikke bult, maarja). Toen ik de Lip Tint aanbracht ging het een beetje prikken! Dit voelde niet erg fijn, best jammer vind ik dat. Waarschijnlijk heb je nergens last als je lippen ‘normaal’ zijn, maar ik wilde het er toch nog even bij vermelden. Als je lippen schraal of kapot zijn raad ik je aan om dit even niet te gebruiken.

Zoals op de laatste foto te zien is wordt het allemaal wat vlekkerig, dat is best jammer. Je zou dit dus eigenlijk altijd in combinatie met lipstick of gloss moeten gebruiken voor een egaal resultaat.

Tot slot wil ik nog even een foto laten zien waarop ik lipstick draag, met daaronder de Liquid Lip Tint van Catrice.

Mooooi! <3 De lipstick die ik heb gebruikt is van Gosh, de lip balm in de kleur Barbie. Ik vind het effect echt heel mooi met de Lip Tint van Catrice er onder. Ik heb dit keer voor een roze lipstick gekozen, omdat ik de Lip Tint toch wat naar roze vond neigen. Maar een rode lipstick kan je natuurlijk ook prima gebruiken hiervoor. De Lip Tint maakt de lipstick een stuk dekkender en intenser, dat is een ding wat zeker is. I like!

 

Conclusie: Ik ben niet overtuigd van de Lip Tint ‘los’, maar onder een lipstick vind ik hem wel mooi. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe intenser, dus ik raad je aan om meerdere laagjes aan te brengen voor een mooier effect. Ik vind het jammer dat de geur zo overheersend is, en ook vind ik het wel een nadeel dat ‘ie wat prikt als je lippen een beetje schraal zijn. Hij is redelijk waterproof, de kleur ‘trekt’ als het ware in je lippen, maar na een paar uur is het meeste er wel af. Bijna vier euro vind ik een schappelijke prijs.

De Liquid Lip Tint van Catrice is te koop voor een prijs van € 3,99 bij Kruidvat en Trekpleister. Naast deze kleur is er nog een lichtere kleur rood en een donkerdere kleur.