De Tuinen aloë vera

Ik stond laatst in De Tuinen en was op zoek naar wat nieuwe verzorgingsproducten voor mijn gezicht. Het leek me leuk om wat te proberen uit de Aloë Vera lijn, en dus liep ik even later met drie nieuwe producten weer naar buiten. Ik koos voor de Cleansing Milk, Cleansing Lotion en Hydraterende Dag & Nacht crème. Ik heb ze inmiddels uitvoerig getest en daarom is het hoog tijd voor een review. Lees je mee?

Dit is een aloë vera plant. Het sap van deze plant wordt in veel beautyproducten gebruikt

Het sap van de Aloë Vera plant is rijk aan vitaminen, werkt verzachtend, vochtregulerend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. De plant is de laatste jaren erg populair en het sap wordt veel gebruikt in cosmeticaproducten. Aloë Vera zou de celgroei van de huid stimuleren en gezond houden door allerlei essentiële voedingsstoffen.

Voordat ik deze nieuwe producten kocht gebruikte ik een reinigingsmelk van Kruidvat eigen merk, met daarbij ook een lotion van hetzelfde merk. Een nachtcrème gebruikte ik niet, ik vond het niet echt nodig. Nog steeds ben ik van mening dat het gebruik van nachtcrème niet per se noodzakelijk is, maar ik merk toch dat ik het best prettig vind om voor het slapen gaan even wat van de crème op te doen. Maar, de vraag is nu natuurlijk: welke producten vind ik fijner om mijn gezicht mee te reinigen? Die van Kruidvat of De Tuinen?

Laten we eerst maar eens kijken naar de producten.

Cleansing Milk

De reinigingsmelk komt in een mooi mat flesje waar kort en bondig op beschreven staat wat het product precies is. Ik vind het een mooi flesje. Hij lijkt wat aan de kleine kant, maar bij nader inzien valt dat best mee. Er zit 150 ml product in. De reinigingsmelk is wit (goh), ruikt lekker fris en is zacht voor mijn gezicht. Ik smeer de melk op mijn gezicht en haal het er daarna af met een watje. Werkt prima. Alle make-up zit aan mijn watje als ik klaar ben. Tot zo ver heb ik dus niks aan te merken op de reinigingsmelk.

Op de ingrediëntenlijst staan aardig wat verschillende ingrediënten. Helemaal bovenaan staat ‘Aloe Barbadensis Leaf Juice’, wat dus betekent dat daar het meeste van in zit. Daar ben ik erg blij om! Ik zou het erg jammer vinden als ik een reinigingsmelk koop wat zogenaamd met Aloë Vera is, terwijl er bijna niks van in zit. Gelukkig is dat niet het geval. Hier onder zien jullie hoe de melk er uitziet.

Links de Cleansing Milk, rechts de Cleansing Lotion. Lees snel verder voor mijn mening over de lotion.

 

Cleansing Lotion

Nadat ik de reinigingsmelk heb gebruikt ga ik over op de lotion. Gebruik na de melk altijd een lotion/tonic, deze haalt de laatste restjes vuil en make-up van je gezicht. De lotion komt in hetzelfde flesje als de reinigingsmelk en bevat ook 150 ml product. De lotion zelf is bijna doorzichtig en ruikt bijna hetzelfde als de melk. Toch ruikt hij anders, ik ruik een sterke alcoholgeur er doorheen. Je hebt maar een heel klein beetje nodig om heel je gezicht te reinigen. Ik doe dit met een watje. De lotion haalt de laatste restjes vuil weg en maakt mijn gezicht goed schoon. Na gebruik voelt mijn huid wel wat droger.

Het is niet zo raar dat mijn huid wat droog voelt na gebruik, want op de ingrediëntenlijst staat Alcohol Denat op de derde plaats. Gelukkig staat ook hier weer  Aloe Barbadensis Leaf Juice op de eerste plaats, gevolgd door Aqua (dit is gewoon water). Er zit dus veel Aloë Vera in, maar ook aardig wat alcohol. Dit wordt in dit soort producten verwerkt om je gezicht goed mee te reinigen, maar wat mij betreft hadden ze het er best uit mogen laten. Of vervangen voor een wat mildere versie, dat had ook gekund. Verder zitten er geen hele ‘slechte’ ingrediënten in, alleen op Pentylene Glycol kunnen sommige mensen wat overgevoelig op reageren.

 

Hydraterende Dag & Nacht crème

De dag- en nachtcrème zit in een glazen potje met zwarte dop. Hier zit 120 ml in. De crème ruikt erg lekker, weer dezelfde geur als de andere producten, en is wit van kleur. De crème is wat dun van substantie, maar smeert wel goed en fijn uit. Ik had het persoonlijk fijner gevonden als de crème wat dikker was geweest, maar dat is gewoon een kwestie van smaak denk ik. Het goedje trekt snel in en je hebt maar weinig nodig om heel je gezicht in te smeren. Dit zei ik bij de lotion ook, maar deze crème is helemaal zuinig. Ik denk dat je hier echt heel lang mee kan doen. Ik ben er erg tevreden over, hier kan ik eigenlijk geen nadelen aan ontdekken.

Op de ingrediëntenlijst staan vooral veel moeilijke namen. Aloe Barbadensis Leaf Juice staat weer op de eerste plaats, gevolgd door Paraffinum Liquidum. Die laatste is een minerale olie. Daarnaast zit er ook weer Pentylene Glycol in, en verder ook kokosolie en glycerine. Verder heb ik ook Sodium Cetearyl Sulfate opgezocht, dit schijnt een ‘minderwaardige emulgator die de huid kan ontvetten en uitdrogen’ te zijn.  Ik heb hier zelf niets van gemerkt (ik vind het echt een fijne crème), maar ik wilde het er nog wel even bij vermelden.

 

Conclusie: zoals je wellicht al door hebt ben ik erg tevreden over deze Aloë Vera producten van De Tuinen. Ze zijn wel wat duurder dan de Kruidvat producten, maar ik vind deze stiekem toch iets fijner. Het is niet zo dat Kruidvat niet goed is hoor, ik heb het niet voor niets ruim een jaar gebruikt. Maar het is ook best leuk om weer nieuwe dingen uit te proberen en te kunnen concluderen dat die óók best heel fijn zijn! Ik merk ook dat mijn huid er beter uit ziet als ik die goed reinig en hydrateer. Ik denk dat de Aloë Vera zeker iets goeds voor mijn huid doet.

De Tuinen Aloë Vera producten kun je kopen bij De Tuinen. Naast deze drie producten is er ook nogbad & douche gel, shampoo, gelmasker en oogserum, gel, scheergel, facewash en intensieve nachtcrème. Een hele collectie vol Aloë Vera producten dus!

De Cleansing Milk en Cleansing Lotion kosten €6,79 en de Dag & Nacht crème  is €7,39. Het kan zijn dat de normale prijs van de crème €14,79, want ik zie dat hij op de site afgeprijsd is naar €7,39.

Heb jij al eens Aloë Vera producten gebruikt? Wat vind je ervan?