Ongeveer 1,5 jaar geleden werd duidelijk dat ik een bril nodig had. Of nou ja, ik kon nog prima zien zonder bril, maar met bril is alles net even wat scherper en dat is zeker fijn als ik lang achter de computer zit. Ik koos voor een Ray-Ban en ik was er helemaal weg van. In 2013 mocht ik weer een nieuwe bril uitkiezen, en dat heb ik dan ook gedaan! Dit keer is het geen Ray-Ban geworden, maar een bril van Carrera. Ook hier ben ik weer helemaal blij mee!

Waar mijn vorige bril, de Ray-Ban, nogal rechthoekig en strak was qua montuur, is deze wat ronder en groter. Ook is het montuur van deze nieuwe bril verschillende tinten bruin, en niet zwart. Dit maakt mijn gezicht een stuk zachter, en volgens mijn vader ‘minder streng’. Wat ik ook gaaf vind aan deze bril is dat het montuur mat is, in plaats van glanzend. Dit geeft toch weer een heel ander effect!

Een hele andere bril dus, maar ik ben er erg blij mee. Ik ben goed geadviseerd bij de Pearle in Naaldwijk (mijn complimenten) en binnen een paar weken lag m’n bril klaar. Mijn ogen zijn opnieuw opgemeten, en ik heb nu links een sterkte van +2.00 en rechts +1.25. Volgens mij zit er ook iets in de bril waardoor je van veraf ook scherp kan zien, maar ik weet even niet hoe dit heet. Het is dus geen leesbril die je bij de Hema koopt, hij is helemaal aangepast aan mijn ogen. Gelukkig maar! :-)

Ik heb bij mijn bril een mooie Carrera brillenkoker gekregen, die is mooi stevig. Net als mijn bril zelf trouwens, hij is echt van stevig materiaal en voelt goed degelijk aan. Yay! Mijn oude Ray-Ban is ook stevig, hij is al een aantal keer gevallen en ik ben er een keer bijna op gaan zitten (OEPS), maar hij is nog heel. Oké, hij is wel wat minder stevig dan eerst, maar hij heeft het allemaal overleefd. Ik vind het fijn dat ik nu weer zo’n stevige bril heb! Over twee jaar mag ik pas weer een nieuwe uitzoeken dus ik moet er ook nog even mee doen.

Wat vinden jullie van m’n nieuwe bril? Staat hij me goed? ;-)