Als ik eerlijk ben is mijn haar best belangrijk voor me. Ik probeer het zo goed mogelijk te verzorgen zodat het mooi zit en er goed uit ziet. Er zijn wat kleine trucjes die ervoor zorgen dat je haar in goede conditie blijft. Het zijn vrij simpele trucjes, maar je moet ze maar net weten toch?

Borstelen

Gebruik om je haar te borstelen liever een grove kam dan een borstel met ijzeren ‘haartjes’. Die laatste kan je haar nogal eens beschadigen, ook al heb je hiermee waarschijnlijk wel minder last van klitten. Een grove kam (van plastic bijvoorbeeld) is zachter voor je haar, zeker wanneer het nog nat is. Borstel of kam je haar sowieso altijd heel voorzichtig na het wassen, want dan is je haar het meest kwetsbaar.

Drogen

Het is natuurlijk het makkelijkste om je haar even heet te föhnen na het wassen, want dit is lekker snel. Ik doe dit zelf ook vaak, omdat het dan gewoon beter zit en sneller droog is. Toch is dit niet zo goed voor je haar. Wil je het echt föhnen, zet hem dan niet op de heetste stand. Dit is een stuk fijner voor je haar én je hoofdhuid.

Hoef je niet zo nodig een föhn te gebruiken? Je kan je haar ook prima droogmaken met een handdoek en vervolgens aan de lucht laten drogen. Dit is eigenlijk de beste en meest natuurlijke manier. Ik doe dit zelf bijna niet, omdat mijn haar dan minder volume heeft. Qua handdoek kan je het beste een katoenen handdoek gebruiken, die zijn wat minder ruw voor je haar dan de ‘normale’ handdoeken.

Slapen

Of dit echt waar is kan ik zelf niet zeggen, want ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het schijnt beter voor je haar te zijn om op een satijnen kussensloop te slapen. Dit is zachter en gladder voor je haar, van normale kussenslopen kan je haar beschadigen. Maar nogmaals, ik heb dit zelf nooit geprobeerd, dus ik kan mijn ervaringen niet delen. Toch wilde ik deze er even bij vermelden, omdat veel meiden erbij zweren.

Hydrateren

Mijn nummer 1 tip als masker: kokosolie. Kokosvet kan je kopen bij De Tuinen voor een paar euro. Laat dit smelten en smeer het in de punten van je haar, laat het vervolgens intrekken (een half uur, of twee uur, net wat je fijn vindt) en daarna kan je het gewoon wassen zoals je gewend bent. De kokosolie voedt het haar en geeft een mooie glans. Ik gebruik het erg graag!

Naast kokosolie kan je natuurlijk ook andere maskers gebruiken. Bij de drogist hebben ze tientallen soorten haarmaskers.

Kapper

Tot slot: breng geregeld een bezoekje aan de kapper. :-) Iedere twee maanden wordt altijd aangeraden, maar als je je haar wil laten groeien mag hier best wat langer tussen zitten. Meestal kan je zelf aan je haar zien of het nodig is dat je weer naar de kapper gaat, je hebt dan gespleten haarpunten en/of slap en futloos haar. De kapper kan dit weer helemaal opfrissen! Vaak wordt het dan ook altijd goed gewassen en in model gebracht, waardoor je haar weer helemaal goed zit.

Tip: geef altijd duidelijk aan bij de kapper wat je wensen zijn, zo voorkom je dat je teleurgesteld weer naar buiten gaat. Het is jouw haar en jij bent hun klant, dus het is hun taak om je met een tevreden gevoel weg te laten gaan!

Dit waren mijn tips! Heb jij zelf nog goede tips voor mooi en gezond haar? Vertel het ons bij de reacties!

Bron foto 1 2