In mei lanceert H&M in samenwerking met Beyoncé een compleet nieuwe beachwear collectie, die ‘Beyoncé as Mrs. Carter in H&M’ zal gaan heten. Jullie begrijpen misschien wel dat ik hier als echte Beyoncé fan erg blij mee ben! Klik verder voor meer informatie en foto’s.

Beyoncé heeft het ongetwijfeld erg druk op dit moment, in aanloop naar haar uitverkochte wereldtour die 15 april gaat beginnen. Toch vond ze tussendoor tijd om voor H&M een campagne te doen: ze zal te zien zijn in een commercial op TV en daarnaast heeft ze geholpen met het ontwerpen van bikini’s en strandjurkjes. ʽBeyoncé as Mrs. Carter in H&Mʼ, is het thema, met als achterliggende gedachte dat vrouwen alles kunnen zijn: sterk, kwetsbaar, een moeder, fun, flirterig.

De prachtige foto’s voor de campagne zijn gemaakt door een Nederlands fotografenduo: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. In de commercial zal ook een van haar nieuwe nummers te horen zijn genaamd ‘Standing on the Sun’. Hebben jullie dit nieuwe nummer al gehoord?

“H&Mʼs focus op leuke en betaalbare fashion heeft me altijd aangesproken. Ik vond het concept van onze samenwerking te gek waarin we de verschillende emoties van vrouwen vertegenwoordigen door de vier elementen – vuur, water, aarde en wind. Het was een prachtige shoot op een tropisch eiland. Het voelde meer als het maken van een video dan een commercial”, aldus Beyoncé in het persbericht.

“In de campagne draagt Beyoncé de musthaves van H&M die je nodig hebt voor een warme zomer”, meldt Ann˗Sofie Johansson, hoofd design van H&M. “Er is de perfecte bodycon jurk, net als een soepel vallende strandjurk waarmee een echt statement wordt gemaakt. En uiteraard draait het ook om bikini’s, vooral de bikini met franjes. Wat deze items nog specialer maakt, is dat Beyoncé zelf inspraak had in de ontwerpen, waardoor ze volledig haar eigen persoonlijke stijl ademen.”

De nieuwe collectie van H&M en Beyoncé is vanaf mei te koop in de H&M winkels en via de online shop.

Zijn jullie net zo benieuwd geworden naar de collectie als ik? Ik heb een flauw vermoeden dat ik wel wat ga kopen van de collectie, maar het moet natuurlijk eerst nog even beter weer worden. ;-)

Foto credits: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin