Vandaag review ik een mascara van Bourjois, namelijk de Volume Clubbing Black Jack mascara. Deze mascara belooft tien keer meer volume en mooie lange wimpers. Dat klinkt natuurlijk ontzettend goed, maar maakt de mascara de beloftes ook waar? Ik ga het je vertellen!

De Volume Clubbing Black Jack mascara komt in een grote gouden huls. Je ziet meteen dat het om een volumemascara gaat, want deze mascara’s zijn altijd redelijk groot van formaat. Ik vind de huls er erg leuk uitzien, hij valt lekker op je stash door de gouden kleur. Ik vind het best een hippe mascara!

Alles aan deze mascara is groot, zelfs het borsteltje is enorm. Gelukkig is het borsteltje gemaakt van gewone haartjes, want over het algemeen vind ik dit altijd wel fijn werken. Je hoort mij hier dus niet over klagen.

In het begin vond ik het nogal lastig werken met zo’n groot borsteltje. Er blijft behoorlijk veel mascara aan zitten waardoor je sneller spinnenpootjes krijgt. Ik moest er echt even mee leren omgaan! Later ging het een stuk beter, het is gewoon een borsteltje waar je aan moet wennen.

Het effect van de mascara heeft me nogal verrast. Toen ik hem voor het eerst gebruikte vond ik het maar een onhandig product. Het borsteltje was te groot, er zat veel te veel mascara aan en ik kreeg er spinnenpootjes van. Nee, ik vond het echt niets. Nu weet ik waardoor dit kwam: voordat ik deze mascara ging testen gebruikte ik een wimperverlengende mascara, een heel ander soort dus. Ik moest gewoon even aan deze wennen! Inmiddels gebruik ik de mascara al een aantal weken en mijn mening heb ik bijgesteld: ik vind hem nu erg goed. Ik heb geleerd hoe ik het snel en makkelijk aan kan brengen zonder dat ik spinnenpootjes krijg.

Swatches

Op deze foto zie je ook goed hoe groot het borsteltje is

Het handige van deze mascara vind ik dat je maar één laagje hoeft aan te brengen voor volle zwarte wimpers. Daar ik normaal altijd minimaal twee laagjes aanbracht, breng ik er nu gewoon eentje aan. Er komt zoals ik al zei veel mascara op het borsteltje, dus na een keer heb je al best een dik laagje. Dit vind ik erg handig, het scheelt toch weer tijd.

De mascara geeft mijn wimpers volume en maakt ze mooi zwart. Daarnaast blijft de mascara ook prima op zijn plek zitten gedurende de dag. Het is met aanbrengen nog wel oppassen voor samengeklonterde wimpers. Je moet bijvoorbeeld echt niet gaan zigzaggen! Maar als je het rustig aanbrengt, dan separeert hij de wimpers heel mooi.

Conclusie: een mascara met een gebruiksaanwijzing dus, maar als je eenmaal door hebt hoe je hem het beste kan gebruiken is hij zeker zo slecht nog niet. Het enige kleine minpuntje is dat ik ‘m zelf niet zo goed van m’n wimpers af krijg, ik moet toch een beetje boenen met remover. Verder vind ik het een prima mascara en zou ik hem best nog een keer kopen.

De Volume Clubbing Black Jack mascara van Bourjois kost €13,99 en is onder andere te koop bij Etos en Ici Paris XL.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.