Givenchy Dahlia Noir

Een paar weken geleden realiseerde ik me ineens dat ik al ruim 1,5 jaar geen nieuwe geur had gekocht. Ik draag niet iedere dag parfum, meestal om de dag, maar ineens had ik zin in wat nieuws. Ik had nog een aantal cadeaubonnen liggen, en dus was het de hoogste tijd om een bezoekje aan de parfumerie te brengen. Ik koos voor een geur van Givenchy genaamd Dahlia Noir. Kijk je mee naar dit schitterende parfum?

Het laatste geurtje wat ik kocht was Kenzo Amour, eind 2011. Een heerlijke geur, je ziet hem hier ook voorbijkomen in deze shoplog. Maar ik was dus toe aan iets nieuws! Ik liep Ici Paris XL nogal blanco binnen, ik had geen idee voor welk geurtje ik zou gaan. Ergens had ik wel Classique van Jean Paul Gaultier in m’n hoofd, maar ik wist nog niet zeker of ik ‘m ook echt zou nemen. Ik probeerde het geurtje, maar vond ‘m ineens niet zo lekker meer. Misschien kwam dat omdat ik veel verschillende geuren had geroken, maar ik vond ‘m ineens minder fijn. Toen herinnerde ik me dat ik een fijne tester had van Givenchy. Geen idee meer hoe die heette, maar na wat proberen koos ik Dahlia Noir.

Toen ik thuiskwam heb ik gecheckt of het de geur was waar ik een tester van had, en jahoor! Precies dezelfde. Grappig dat ik toch weer voor deze ben gegaan.

Maar goed, tijd voor wat prachtige plaatjes.

De geur vind ik heel moeilijk te omschrijven. Daarom schrijf ik nooit iets over parfum, gewoon omdat ik het moeilijk vind om de geur te beschrijven. Iedereen beleeft dat natuurlijk weer anders.

De topnoten van de Dahlia Noir zijn in ieder geval mandarijn, roze peper en mimosa. Het hart wordt gevormd door noten van roos, iris en patchoeli. De basisnoten zijn sandelhout, vanille en tonkaboon.

Ik heb de Eau de Parfum, deze is wat minder sterk dan de Eau de Toilette. In ieder geval vind ik hem erg lekker! Het is echt een luxe geurtje, dat zie je ook wel aan het flesje.

Dahlia Noir van Givenchy kost een lieve duit, laten we eerlijk zijn. Voor de 50 ml die ik heb betaal je rond de €70,00. Ik vind dat zelf veel geld, maar zo af en toe moet het kunnen toch? Gelukkig had ik mijn bonnen, het scheelde me een hoop geld! Ik ben zeker blij met deze nieuwe aanwinst.

Givenchy is te koop bij de wat luxere parfumerieën zoals Ici Paris XL, Douglas of MOOI.