Kennen jullie de serie Flikken Maastricht? Nee? SCHAAM JE! Ik had er tot een paar maanden geleden wel eens van gehoord, maar vreemd genoeg had ik nog nooit een aflevering gezien. Tot dus een paar maanden geleden. Ik was verkocht en wilde er meteen meer van zien! Inmiddels heb ik ALLE seizoenen (6 in totaal, 7 is nu op tv) op dvd, en kan je wel zeggen dat ik inmiddels behoorlijk verslaafd ben..

Mijn moeder en ik hebben in twee weken tijd maarliefst meer dan twee seizoenen er doorheen gejast. Eén aflevering gezien? Ach, we doen er nog maar eentje. Hoppa. Gaan met die banaan! Met als gevolg dat het wel een beetje erg hard ging. Inmiddels zijn we ongeveer op de helft van seizoen vier, wat dus betekent dat we nog minimaal drie seizoenen te gaan hebben. Yes! Ik heb gehoord dat de voorbereidingen voor seizoen 8 alweer in volle gang zijn, dus mijn moeder en ik (vooral ik, heb ik het idee) zijn weer helemaal blij.

Maar wat voor soort serie is Flikken Maastricht nou eigenlijk? Flikken Maastricht is een Nederlandse politieserie. Zoals de naam al aangeeft speelt de serie zich af in Maastricht. In september 2007 was de serie voor het eerst op tv te zien. De hoofdpersonen zijn Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf), dit zijn rechercheurs. Ze zijn een team en lossen samen levensgevaarlijke en spannende zaken op. Daarnaast heb je Marion Dreesen (Oda Spelbos) en Romeo Sanders (Sergio IJssel), ook zij zijn een paar, maar zij zijn politiemensen in uniform. Ook het privéleven van de personages komt ruim aan bod: elk personage kent zijn eigen verhaallijn door de seizoenen heen. Het komt regelmatig voor dat privésituaties aanleiding zijn voor gebeurtenissen op het werk en andersom. Dit maakt de serie wat mij betreft leuk en ‘echt’.

Wat voor mij de serie zo leuk maakt? De spannende afleveringen, die ook nog eens goed in elkaar zitten. De mooie shots van Maastricht tussendoor. Want laten we eerlijk zijn, Maastricht is een prachtige stad. Daarnaast vind ik de acteurs ook erg leuk. Victor Reinier kende ik al goed van de serie Baantjer (ook hier ben ik fan van). Angela Schijf kende ik wat minder goed, maar ook haar vind ik ontzettend goed, ze is gewoon niet weg te denken uit de serie.

Kortom: ik ben groot fan van Flikken Maastricht,  en stiekem kijk ik een beetje op tegen het moment waarop ik alle afleveringen heb gezien. ;-) Gelukkig is het voorlopig nog niet zo ver.

Heb jij Flikken Maastricht wel eens gezien? Wat vond je ervan?