OPI heeft onlangs een nieuwe collectie gelanceerd, geïnspireerd door Disney’s Oz the Great and Powerful film. Hebben jullie deze film al gezien? Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar ik heb inmiddels wel een aantal van de lakjes van de nieuwe collectie in huis. Zoals jullie misschien wel begrijpen kon ik niet wachten om ze te proberen! Ben je klaar voor een heleboel nagellak?

De Oz the Great and Powerful collectie is limited edition en bevat in totaal zeven kleuren. Ik heb ze hieronder even op een rijtje gezet:

  • Lights of Emerald City
  • Don’t Burst My Bubble
  • When Monkeys Fly!
  • Glints of Glinda
  • Which is Witch?
  • I Theodora You
  • What Wizardry is This?

Zoals je ziet bevat de lak drie glitterlakjes, drie neutrale creamy lakjes en een Liquid Sand™ nagellak. Een zeer gevarieerde collectie dus, met voor ieder wat wils.

Ik heb zelf de kleuren Don’t Burst My Bubble, Glints of Glinda, I Theodora You, What Wizardry is This? en When Monkeys Fly! De eerste vier kleuren zijn naast een full size versie (15 ml) ook verkrijgbaar in een  mini kit met daarin vier kleuren van 3,75 ml. Deze heb ik zelf ook. De glitterlakken zijn alleen in grote flesjes verkrijgbaar.

Don’t Burst My Bubble

Don’t Burst My Bubble is een zeer lichtroze, bijna witte creamy nagellak. Van alle vier de kleuren uit de mini kit leek dit mij de mooiste lak. Mijn eerste indruk was positief, al had ik na een laagje wel iets meer dekking verwacht. De lak is vrij transparant en geeft daardoor een fris en natuurlijk effect. Erg mooi! Mijn nagels zien er goed verzorgd uit na het aanbrengen van deze lak. Na twee laagjes dekt ‘ie niet helemaal, maar zoals ik al zei is de nagellak erg transparant dus dat is logisch. Hij lakt wel wat streperig, dat is wel jammer. Verder vind ik het een prima lakje.

Glints of Glinda

Glints of Glinda is weer een heel andere kleur. Qua substantie en finish lijkt ‘ie erg op Don’t Burst My Bubble, maar de kleur en het effect is zeker anders. Glints of Glinda is naar mijn idee iets minder dekkend en meer beige van kleur. Wederom een erg natuurlijk ogende nagellak dus. De lak geeft een mooie glans, maar verder doet de kleur weinig voor mijn nagels. Op de foto draag ik twee laagjes, en zoals te zien is is ook deze kleur erg transparant. Het lakken gaat prima, ik krijg hierbij geen strepen.

I Theodora You

De meest lieve kleur uit de collectie is wat mij betreft I Theodora You. Deze lak is zachtroze en is hetzelfde qua finish als de andere twee. Op de foto heb ik twee laagjes op. Het mooie aan deze lak vind ik dat hij erg transparant is maar de nagels toch een roze kleur geeft. Het lakken ging goed, maar het is bij deze lak ook oppassen voor strepen. Uiteindelijk valt het wat strepen betreft mee en zien mijn nagels er verzorgd en lief roze uit.

What Wizardry is This?

De Liquid Sand™ nagellak genaamd What Wizardry is This?! Uiteraard had ik al van dit soort lakjes gehoord, en om eerlijk te zijn was ik er ook best nieuwsgierig naar, dus ik was erg blij dat ik er nu eentje kon proberen. Zou het gemakkelijk aan te brengen zijn? Zou de lak goed dekken? Gaan de ‘korreltjes’ er niet snel af? Ik kan jullie vertellen dat het lakken prima gaat, omdat de lak in het begin nog gewoon vloeibaar is. Op deze foto is goed te zien dat de lak nog nat is, hij glimt nog helemaal. Op de foto’s hierboven is de lak mat en helemaal opgedroogd. Het lakken gaat dus prima, en na twee laagjes dekt de lak volledig. Het is een beetje vreemd om zo’n ruw lakje op je nagels te hebben, maar het effect vind ik zeker heel erg gaaf. Ik wil meer Liquid Sand!

Tot slot wil ik nog graag een glitterlak laten zien. Zoals ik al zei heb ik alleen When Monkeys Fly! Lights of Emerald City en Which is Witch? heb ik dus niet kunnen swatchen.

When Monkeys Fly!

De lak waar ik in eerste instantie het meest enthousiast over was is When Monkeys Fly! In het flesje zag de lak er al spectaculair uit en om die reden heb ik hem meteen dezelfde dag nog opgedaan (met daaronder een mintgroene lak). When Monkeys Fly! is een combinatie van holografische glitters, gouden confetti en nog veel meer. Een vrij hysterische lak dus, maar wel ontzettend feestelijk. De gouden glitters zijn wat lastiger te verdelen en ik vind het ook best een nadeel dat de hoekjes wat ombuigen. Ik heb dit gelukkig op kunnen lossen door er een transparante topcoat overheen te doen. De glitters worden dan weer ‘plat’ en blijven prima zitten.

Als ik eerlijk ben vind ik dit de meest leuke lak uit de collectie. De glitters maken je nagels feestelijk en opvallend. Het nadeel aan glitterlak is dat je het er moeilijk afkrijgt, en ook hierbij was dit het geval. Ondanks dit ben ik erg tevreden en weet ik zeker dat ik ‘m nog vaak ga gebruiken.

De Oz The Great and Powerful by OPI Collection ligt nu in de winkels. OPI producten zijnverkrijgbaar bij een selectie van gerenommeerde beautycentra, drogisten en parfumeriezaken. Voor de verkoopadressen kan je het beste even op OPI.nl kijken.

De grote flesjes nagellak kosten €14,25 per stuk en voor de mini kit met vier kleuren betaal je €18,95.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.