Vandaag, op Tweede Paasdag, wil ik een zeer delicious recept met jullie delen, namelijk een recept om zelf cheesecake te maken! ‘Cheesecake?’ hoor ik je nu denken, ‘kaascake? Wat moet ik me dáár nou bij voorstellen?’ Nou, je gebruikt inderdaad roomkaas voor de vulling, maar daarnaast zitten er nog een heleboel andere smakelijke ingrediënten in.  En dat maakt deze taart ontzettend lekker! Lees maar snel verder, dan vertel ik je precies hoe je dit kan maken!

Dit recept is een variant op twee andere recepten voor cheesecake. Mijn moeder en ik hebben wat dingen aangepast en dit is het uiteindelijke recept geworden. Het is HEERLIJK! Wel een beetje slecht voor de lijn (wat zeg ik, HEEL slecht voor de lijn), maar zolang je niet in één keer een halve taart naar binnen werkt kan het best.

Dit recept is voor ongeveer 8 personen (afhankelijk natuurlijk van hoe groot je de punten snijdt).

Ingrediënten

Bodem

  • 220 gram boterkoekjes
  • 80 gram roomboter

Vulling

  • 1 vanillestokje
  • 600 gram verse roomkaas
  • 220 gram basterdsuiker
  • 125 gram zure room
  • 4 eieren
  • 30 gram bloem

Garnering

  • Vlaaifruit
  • Eventueel verse aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 130°C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpannetje tot dit helemaal vloeibaar is. Verkruimel daarna de koekjes (ik gebruik hier een machine voor) en meng dit met de gesmolten boter. Verdeel hierna het mengsel in de taartvorm en druk dit stevig aan. Even hard laten worden in de koelkast is optioneel.

Voor de vulling snijd je het vanillestokje open en schraap je het merg eruit. Meng voor de vulling alle ingrediënten met een keukenmachine of mixer tot een gladde massa. Giet vervolgens de vulling op de kruimelbodem.

Bak de cheesecake in 2 uur in een voorverwarmde oven. Laat de taart een tijdje afkoelen. Als de taart afgekoeld is haal je de taart uit de vorm en bestrijk je hem met het vlaaifruit. Als je daarbij nog verse aardbeien hebt, was die dan, snijd ze in stukjes en leg ze op de taart. Leg de taart hierna in de koelkast voor een tijdje, want koud is hij het lekkerst.

Ziet dat er niet héérlijk uit? :-)

Eetsmakelijk!

(PS. laat je weten hoe je ‘m vond?)