Oogpotloden, je kan er naar mijn mening niet genoeg van hebben. Ik vind het altijd erg leuk om andere kleuren te gebruiken dan zwart, en vandaag review ik er eentje in het bruin. Een hele tijd geleden schreef ik al eens over de turqoise versie, maar vandaag swatch ik hem dus in een andere kleur. Ik heb het over het Contour Clubbing waterproof oogpotlood van Bourjois.

Het potloodje zelf is in de loop der jaren niet veranderd. Je ziet direct welke kleur je hebt, en op het potlood zelf staat in grote letters het soort product en het merk gedrukt. Ook staat de kleur op de verpakking, wat ik als beautyblogger erg handig vind. ;-) Ik heb kleur 49 Crazy About Brown.

Dit potloodje belooft goed waterproof te zijn, en zou de kleur perfect vast kunnen houden. De kleur is verrijkt met jojoba- en katoenolie, en zou moeiteloos langs de wimpers glijden voor een intense kleur. Het potlood is oogheelkundig getest.

Wat me aan mijn vorige review vooral is bijgebleven is dat er veel kleur vanaf kwam. Ook bij dit potloodje is dat het geval. Ik hoef maar even snel een lijntje te maken en het potlood laat een zeer gepigmenteerde bruine kleur achter. Heel fijn! Het potlood is erg zacht. Dit is fijn met het aanbrengen, maar hierdoor vervaagt de kleur wel wat sneller. Als je smokey eyes maakt is dit dan weer een voordeel.

Dit soort potloodjes gebruik ik het liefst op mijn bovenste wimperrand. Hier blijft het altijd het beste zitten. Als ik het op mijn onderste wimperrand aanbreng loopt het snel uit. Zie hieronder een aantal foto’s waarop ik het potlood op mijn bovenste wimperrand heb aangebracht.

Ik vind het potloodje een heel mooi, natuurlijk effect geven! Je ziet duidelijk dat ik iets meer oogmake-up op heb dan alleen mascara, maar dan op een heel natuurlijke manier. Het potlood is ook redelijk longlasting. Nadat ik het potlood op mijn hand geswatcht had, waste ik mijn handen en wreef ik een aantal keer over de kleur. Hierna was de kleur beduidend minder intens, maar nog niet helemaal eraf.

In mijn vorige review testte ik het potlood ook op mijn onderste wimperrand, dit was toen geen succes. Dit heb ik nu niet gedaan, omdat ik het idee heb dat dit weer gaat uitlopen. De structuur is gewoon niet goed genoeg hiervoor, terwijl hij dat wel is voor op mijn bovenste wimperrand. Ik vind het prima zo. Je kan hem natuurlijk ook onder aanbrengen als je dat mooi vindt, maar poeder het dan een beetje af zodat het langer blijft zitten. Oogschaduwbasis eronder helpt ook.

Zoals te lezen is ben ik best tevreden over dit potlood. Er komt veel kleur vanaf, het potlood is makkelijk in gebruik en is ook nog redelijk longlasting. Jammer dat het op mijn onderste wimperrand niet zo’n groot succes is, maar ik stoor me daar verder niet zo aan.

Dit Contour Clubbing waterproof oogpotlood van Bourjois heb ik van makeup-bestellen.nl, hier kost hij €7,25.

GERELATEERDE ARTIKELEN