Een poosje geleden liep ik gewapend met een cadeaubon de Ici Paris XL binnen. Ik had twee doelen: een nieuw parfum (gelukt) en een nieuwe gezichtscrème. Ik besloot om dit keer niet voor een Chanel crème te gaan (ook al beviel deze heel goed), maar om een nieuw merk te testen. De verkoopster kwam met Qiriness aanzetten en mijn interesse was gewekt: dit hippe luxe merk wilde ik wel proberen.

Even voor de duidelijkheid: ik gebruik zulke dure dagcrèmes niet dagelijks. Ik vind het fijn om zo’n luxe, voedende crème te hebben voor wanneer mijn huid dat nodig heeft. Na een avondje uitgaan, een gezichtsbehandeling of na een dansoptreden waarbij je veel make-up moet dragen. Op dit soort momenten vind ik het heerlijk om mijn gezicht te verzorgen met zo’n crème. Chanel (deze) was een goede keus, dus ik was benieuwd of deze crème een beetje in de buurt kwam.

Qiriness is een fris jong merk met veel verschillende soorten gezichtsverzorging. De producten zijn allemaal op basis van natuurlijke rijkdommen, planten en algen, en vrij van parabenen. Daarnaast is ook alles hypoallergeen getest. Er zit geen SPF in. Alle producten worden gemaakt in Zwitserland.

De crème die ik heb heet officieel de Caresse Source d’Eau: een fluweelzachte, hydraterende crème. Deze crème is geschikt voor alle huidtypen, maar in het bijzonder voor de droge, ruwe, gevoelige en trekkerige huid. Ik heb zelf een gecombineerde, vochtarme huid.

“Deze comfortabele en verzachtende gel-crème geeft een fluwelen zachtheid en frisheid. Hydratatie, de hele dag lang, doordrenkt de huid en verlicht het trekkende gevoel. De huid is elastischer en soepeler. Rimpels en lijntjes, veroorzaakt door dehydratatie, zijn minder diep en verzacht. De huidtextuur is glad en de gelaatstrekken zijn zachter.”

De crème komt in een mintgroen doosje met daarop wat informatie over het product. Wanneer ik het doosje openmaak komt daar een boekje tevoorschijn, met nog wat extra informatie, in allerlei verschillende talen. Het leest wat onhandig, maar zo kom je er wel achter wat de eigenschappen van de bestanddelen (zeekraal, hyaluronzuur, parelende mousse, tarweceramiden enz.) zijn. Onder het boekje met informatie bevindt zich de pot met crème.

In totaal zit er 50 gram crème in, hier kan je best een hele tijd mee doen Ik vind het potje er erg leuk uit zien. Het belangrijkste is natuurlijk de crème zelf, maar ik vind het zelf altijd wel leuk als het in een leuke verpakking zit. Bij deze crème zit dat wel snor.

Om te beginnen ruikt deze crème ontzettend lekker. Ik kan de geur niet helemaal plaatsen, maar het is in ieder geval een frisse, luxe geur. Heerlijk! De crème is qua substantie wat dunner dan ik gewend ben. Hierdoor smeert het wel wat makkelijker uit. Na het aanbrengen voelt mijn huid zijdezacht en gevoed aan. De crème trekt snel in en maakt mijn huid gelukkig niet vetter. Als ik het ’s avonds aanbreng is het rondom mijn neus ’s ochtends wel ietsje vetter dan normaal, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel rond mijn neus.

Zoals op de swatch te zien is, ziet mijn huid er na het aanbrengen van dit goedje er een stuk beter uit. Ik vind dit een hele fijne crème voor wanneer mijn huid wel een oppepper kan gebruiken!

Conclusie: ik ben erg positief over deze dagcrème. Ik kan er, behalve dan de prijs, geen nadelen aan ontdekken. Ik ben blij dat de verkoopster mij deze crème heeft aangeraden, en stiekem wil ik er nog meer van. Ze probeerde me nog meer producten van dit merk aan te smeren, maar ik besloot om eerst dit maar eens te testen. Gelukkig heb ik wel een paar proefjes gehad van andere producten, maar of ik die ook echt ga kopen weet ik nog niet.

Qiriness is exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL. De Velvety Moisturizing Cream kost ongeveer €46,00.