Ik begon deze maand met veel leuke winacties, maar de laatste week is het wat rustiger op Pink Sensation. De reden? Ik heb examens op dit moment! Zoals je misschien wel weet zit ik in het derde en laatste jaar van de mbo-opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent op niveau vier, en dat betekent dat ik heel wat examens moet maken..


Om precies te zijn moet ik nog een week of twee zwoegen om op 10 juli mijn diploma in ontvangst te kunnen nemen. Ik heb inmiddels gelukkig al het grootste deel van de examens gehad, maar ik moet er nog een stuk of acht, dus ik ben er nog niet helemaal.

Op het mbo werkt het met examens heel anders dan op de middelbare school. Bij mij op school werden er gedurende dit schooljaar steeds examens afgenomen, in fases. Ik heb vier talen waar ik examen in moet doen, en van elke taal zijn er vijf losse examens (de onderdelen Spreken, Correspondentie, Lezen, Luisteren, Gesprekken). Dit is niet in één periode te plannen, dus vandaar dat ze dit zo doen. Op dit moment ben ik voor Engels en Duits al geslaagd. Yay! Deze week hoop ik Nederlands en Spaans af te kunnen ronden.

Dit is dus niet de bedoeling, haha!

Komende woensdag heb ik de Proeve van Bekwaamheid, zoals dat zo mooi heet. Dit betekent simpelweg de hele dag van half 9 tot 5 uur op school zitten om te laten zien dat je volwaardig directiesecretaresse/managementassistente bent. Je bent zogenaamd secretaresse bij een bedrijf en krijgt de hele dag door mailtjes, opdrachten, telefoontjes enz. Daar wordt je op beoordeeld. Deze Proeve zijn best belangrijk, want dit moet je gewoon voldoende hebben. Ik heb er totaal geen zin in (lange dag!), maar ja, het moet.

Naast deze examens heb ik nog een aantal andere vakken, zoals Leer, Loopbaan & Burgerschap en Rekenen. LL&B heb ik succesvol afgerond. Voor Rekenen moet ik nog een herkansing maken, omdat ik hem (net aan) niet voldoende had gemaakt.

Dit schooljaar heb ik een specialisatie gevolgd tot juridisch secretaresse, en ook daar moet ik nog twee vrij moeilijke examens van maken.

Om deze reden is het wat rustiger op Pink Sensation. Ik probeer zoveel mogelijk aan de site te doen, maar soms lukt dat gewoon niet. Een paar dagen terug heb ik een shoplog opgenomen, maar vervolgens heb ik geen tijd om het filmpje te bewerken, dus dat schiet niet erg op.. Ik ben nu bezig met een review van een nieuw haarverzorgingsproduct. Dit probeer ik deze week nog online te zetten. :-) De winacties lopen uiteraard gewoon door.

Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik even wat minder tijd heb voor Pink Sensation. Uiteraard vind ik het zelf mega vervelend, maar het is even niet anders. Daarnaast waren er de afgelopen dagen wat problemen met mijn host, waardoor Pink Sensation er een aantal keer niet bereikbaar was. Dit schijnt nu opgelost te zijn gelukkig.

Tot snel!

xxx,
Melissa