Volgende maand introduceert Guhl een nieuw product: de verfijnde haar-olie. Deze olie is een aanvulling op de Rijke Voeding lijn en belooft ons intensieve verzorging en bescherming voor breekbaar en beschadigd haar. Er zit ook nog eens een UV-filter in, dus ik zag mezelf dit product al helemaal gebruiken op vakantie. Maar, is het ook echt wat? Lees verder voor mijn review.

Ik was blij verrast dat ik deze olie van Guhl alvast mocht testen, want ik probeer maar al te graag haarproducten uit. Nu mijn haar weer wat langer is ben ik steeds op zoek naar nieuwe en fijne producten! Gelukkig heb ik vrij makkelijk haar, maar het wil nog wel eens wat pluizen. Om deze reden was ik extra benieuwd of de olie echt zou werken, of dat het mijn haar alleen maar vetter zou maken.

Laten we eerst kijken naar de verpakking. De olie komt in een gelig flesje van 100 ml met een pompje. Ik vind zo’n pompje altijd erg handig, want het werkt hygiënisch en snel. Er zit geen dop op: hier ben ik altijd een beetje huiverig voor, want stel je voor dat het gaat lekken in je toilettas! Je kan aan de dop draaien om dit te voorkomen, zo gaat hij ‘dicht’. Stiekem had ik het toch fijner gevonden als er een dop op had gezeten. Verder vind ik het flesje er prima uitzien.

De bestanddelen staan op de achterkant vermeld. Deze heb ik natuurlijk ook even goed bestudeerd! Het eerste bestanddeel wat vermeld staat (en waar dus het meeste van in zit) is een silicoon genaamd Cyclopentasiloxane. Ik heb zelf weinig moeite met siliconen, maar ik gebruik liever niet te veel producten waar het in zit. Siliconen leggen een ‘laagje’ om je haar heen. Hierdoor wordt het glad en gaat het glanzen, maar het sluit je haar wel ‘af’ waardoor je haar wat futlozer kan worden.

Enkele andere bestanddelen en hun functie:

  • Dimenthiconol, silicoon
  • Ethylhexyl Methoxycinnamate, beschermt tegen de zon
  • Proylsilicone-15, absorbeert ultraviolet licht
  • Benzophenone-3. beschermt tegen UVB straling en een deel van UVA straling
  • Parfum

Vrij veel siliconen dus, en naar mijn mening erg weinig oliën. Het laatste ingrediënt op de lijst is bloemextract, en daar zit dus het minste van in. Ik had meer oliën verwacht, omdat Guhl dit echt verkoopt als olie. Er zit wel vitamine E in, dat vind ik zeker een pluspunt, maar verder zie ik eigenlijk weinig terug van olie. Beetje vreemd.

Het goedje zelf is doorzichtig van kleur en redelijk vloeibaar. Het voelt anders dan bijvoorbeeld een serum, want het is een stuk dunner qua substantie. Het ruikt echt heel lekker zoet! Gelukkig is de geur niet te overheersend naar mijn mening. Ik ruik het even als ik het aanbreng in mijn haar, maar daarna niet meer.

De haar-olie kan je op drie verschillende manieren gebruiken:

  1. voor het wassen, op droog haar als intensieve verzorging;
  2. na het wassen, op handdoekdroog haar zonder uitspoelen, voor effectieve verzorging en bescherming;
  3. als finishing touch, op droog haar voor zijdezacht en glanzend haar.

Van tevoren wist ik niet zo goed of ik deze olie nou echt kon gebruiken ter vervanging van serum, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat dit prima kan! Ik breng het aan na het douchen, op handdoekdroog haar, en föhn mijn haar daarna droog. Daarna breng ik nog een beetje aan zodat mijn haar helemaal glad en pluisvrij wordt. Dit werkt echt heel goed! Nadat ik het op handdoekdroog haar heb aangebracht is de pluis al veel minder, en zeker als ik na het föhnen nog een beetje aanbreng is mijn haar ongelofelijk zacht en glanzend. Het maakt mijn haar dus totaal niet vet. Na één keer gebruiken was ik echt een beetje flabbergasted, want ik had niet verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn. Ik gebruik deze olie zelfs liever dan een gewoon serum.

Links: vlak na het wassen, handdoekdroog, zonder producten
Rechts: vlak na het wassen, handdoekdroog, met Guhl Rijke Voeding haar-olie

Wat ik ook fijn vind is dat het een heel zuinig product is. Ik gebruik het nu een week of twee iedere keer als ik mijn haar gewassen heb (ik was mijn haar 2 á 3 keer in de week) en er is bijna geen olie uit het flesje. Je hebt ook steeds meer een heel klein drupje nodig voor heel je haar, dat is echt genoeg. Als je kort of halflang haar hebt kan je er helemaal lang mee doen gok ik, want ik heb zelf natuurlijk best lang haar.

Links: vlak na het wassen, geföhnd, (met de haar-olie wat ik daarvoor had aangebracht)
Rechts: vlak na het wassen, geföhnd, met een beetje extra Guhl Rijke Voeding haar-olie

Ik heb zelf niet zoveel gemerkt van het UV-filter, maar ik vind het wel een fijne gedachte dat die erin zit. Zeker in de zomer kan je haar alle extra’s gebruiken op het gebied van verzorging en bescherming.

Nog een foto van het resultaat. Mijn haar na het wassen met enkel Guhl Rijke Voeding haar-olie.

 

Ja, ik ben erg te spreken over deze haar-olie van Guhl, maar ik blijf het raar vinden dat dit als olie verkocht wordt terwijl er (voor zover ik heb kunnen achterhalen) geen eens olie in zit. Je zou bijna denken dat het een ‘gewoon’ serum is. Toch heb ik het idee dat dit product wel iets anders is dan serum. Na gebruik voelt mijn haar glad en zacht aan en ziet er goed uit. Wat dat betreft ben ik erg tevreden en kan ik het zeker aanraden. Guhl maakt de beloftes wel waar.

Guhl Rijke Voeding haar-olie is vanaf juli 2013 te koop bij onder andere Kruidvat, Etos, Trekpleister en DA.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.