Het zonnetje schijnt, de temperatuur is aangenaam… heel verleidelijk om daar eens even goed van te genieten. Krijg je meteen een mooi bruin kleurtje! Zonnen is heerlijk, maar er hangen een aantal grote nadelen aan, vooral als je niet verstandig zont. Hoe kan je nou het beste genieten van de zon? Ik geef je een aantal goede tips.

Smeren

Dit is misschien een overbodige tip, want volgens mij weet iedereen tegenwoordig wel dat je je goed moet insmeren voordat je de zon in gaat, maar ik vermeld het toch maar even. Smeer je goed in voordat je (langdurig) de zon in gaat! Ga je voor het eerst sinds lange tijd weer zonnen, smeer je dan AL-TIJD in! En wel met een zo hoog mogelijke factor (minimaal factor 30). Na een aantal keer is je huid gewend aan de zon en kan je een zonnebrandcrème gebruiken met een iets lagere factor.

Vorig jaar met Koninginnedag. Dit willen we natuurlijk niet! *slaat zichzelf voor hoofd*

Jezelf insmeren is misschien niet het leukste om te doen, maar wel erg belangrijk. Koop ieder jaar een nieuwe zonnebrandcrème, zo weet je zeker dat je goed beschermd bent. Ohja: smeer je extra goed in tussen 13.00 en 15.00 uur, dan is de zon namelijk op z’n sterkst. Ben je toch verbrand? Lees dan dit artikel even.

Bescherming

Een goede zonnebrandcrème biedt natuurlijk bescherming, toch is dat niet altijd genoeg. Ben je langdurig in de zon, bescherm dan je ogen met een zonnebril en/of een pet of hoedje. Je voorkomt hier niet alleen een zonnesteek, ook voorkom je schade aan je ogen door de felle zon. Beginnen je schouders te branden? Trek een shirtje aan, ookal is het warm. Luister goed naar je lichaam!

Water

Drink de hele dag door voldoende water. Dit is zó belangrijk. Je raakt gemakkelijk uitgedroogd op een hete, zonnige dag, dus let er op dat je voldoende vocht binnen krijgt.

Met mate

Teveel alcohol is niet goed, teveel vet ook niet, en teveel zonnen ook niet. Zonnen is heerlijk en meestal goed voor je humeur (je maakt vitamine D aan) maar maak het niet te gek. Laat je huid goed wennen aan de zon en zoek een plekje in de schaduw als je huid rood begint te worden, je uitslag krijgt, of als je je niet lekker voelt.

Hydrateren

Ook al ben je niet verbrand, het is goed om je huid na een dag in de zon te hydrateren met een bodylotion of bodybutter. Een aftersun product gebruiken kan altijd, zelfs als je niet erg verbrand bent. Aftersun biedt verkoeling en verzorging, dit heeft je huid zeker nodig na een dag vol zon!

Met deze tips weet ik zeker dat jullie allemaal mooi bruin worden en niet zullen verbranden. ;-) Ik heb mijn lesje inmiddels wel geleerd. Best beschamend eigenlijk, ik roep al jaren hier op Pink Sensation dat je je absoluut goed in moet smeren voordat je de zon in gaat, en zelf vergeet ik het op een dag dat ik de hele dag buiten ben (Koninginnedag vorig jaar). Oeps! Gelukkig gaat het nu weer goed met m’n schouders.

Houd jij van zonnen? Zit jij bij het eerste zonnestraaltje al klaar in de tuin of zoek je liever de schaduw op?