Als ik ergens van houd, dan zijn het wel van vrolijke zomercollecties. Dit jaar heeft Yves Rocher zo’n collectie, compleet met vrolijke printjes en felle kleuren! De Rétropical collectie is geïnspireerd op de weelderige vegetatie van de tropen, en bevat in totaal negen producten voor een paradijselijke make-uplook. Kijk je mee naar de collecties en naar mijn reviews?

 

De collectie

De Rétropical collectie bestaat uit negen producten:

  • oogschaduwtrio;
  • getint water;
  • nagellak;
  • craquelé nagellak;
  • mascara;
  • oogpotlood;
  • duo-oogpotlood;
  • lipgloss;
  • Eau de toilette Rétropical.

Een hele diverse collectie dus, met een groot aantal felle kleuren.

 

Oogschaduwtrio

Dit oogschaduwtrio bevat drie tropische kleuren waarmee je spectaculaire looks mee kunt maken. Verkrijgbaar in de kleurencombinaties Pêche melba, Bleu des Bermudes en Eucalyptus. €14,90.

Getint water

Ik moest even drie keer kijken toen ik ‘Getint water’ las, maar het staat er toch echt! Dit water geeft het gezicht een zonnig bruin tintje, welke huidskleur je zelf ook hebt. De formule is verrijkt met hamamelis-bloemenwater en is volgens Yves Rocher een goed alternatief voor zelfbruiner of bronzing poeder. €13,90.

Nagellak

Met deze mini nagellakjes lak je je nagels in vijf zomerse kleuren! Verkrijgbaar in de kleuren: Orchidée rose, Hibiscus rouge, Bleu des Bermudes, Hibiscus rose en Menthe tropicale.

Craquelé nagellak

Natuurlijk mag een craquelé lakje niet ontbreken in de collectie. Deze lak met een matte, diepblauwe kleur breng je aan als toplaag over een andere kleur. Volgens Yves Rocher is dit lakje sneldrogend! €3,30.

Mascara

Deze mascara belooft langere en gedefinieerde wimpers. Leuk: de mascara is blauw van kleur! €7,90.

Oogpotlood

Dankzij de comfortabele textuur is dit potlood niet alleen te gebruiken als kohlpotlood, maar ook als oogschaduw. Verkrijgbaar in de kleuren Eucalyptus en Orchidée rose. €8,90.

Eau de toilette: Rétropical

Kijk, een Eau de toilette! Deze frisse, zonnige geur in retro-verpakking geeft mij meteen een zomergevoel. In de Eau de toilette zitten plantaardige ingrediënten, zoals oliën van sinaasappel, mandarijn en bergamot. €32,00.

Lipgloss

Een lipgloss met tropische geur mocht natuurlijk niet ontbreken! Verkrijgbaar in de kleuren Pêche melba, Hibiscus rose en Hibiscus rouge.

Duo-oogpotlood

Tot slot deze duo-oogpotloden. Hiermee kan je snel en makkelijk een intense look maken. Allebei de kleuren passen ook nog eens goed bij elkaar! Verkrijgbaar in de kleuren Menthe tropicale-Bougainvillier en Vert d’eau-Bleu profond

Review

Ik heb zelf in totaal vier producten uit de Rétropical collectie: lipgloss, nagellak, craquelé nagellak en de Eau de Toilette. Ik ga ze meteen even kort reviewen!

Nagellak

Zoals ik al zei bevat de collectie vijf schattige mini nagellakjes in vrolijke zomerkleuren. Ik heb zelf de oranje kleur genaamd Hibiscus rouge. Dit is een felle heldere oranje kleur. Het eerste wat door mij heen schoot was dat dit een zeer geschikt lakje zou zijn voor Koningsdag! Toch kan je oranje prima buiten dit soort feestdagen dragen, want de kleur is gewoon lekker tropisch.

Het lakken met deze lak gaat heel goed. Het kwastje is lang en recht afgesneden, waardoor je heel precies kan lakken. Na twee laagjes dekt de lak nog niet volledig, maar wel bijna. De lak glanst mooi en droogt vrij snel op. Ik kan hier eigenlijk geen nadelen aan ontdekken, behalve dan dat het flesje zo klein is. Maar aan de andere kant heeft dat ook wel weer wat. Ik ben dus erg tevreden over deze nagellak!

Craquelé nagellak

Dan de craquelé nagellak, weer een heel ander soort lakje. De craquelé lak is in een kleur verkrijgbaar: mat donkerblauw. Ik vind de kleur persoonlijk wat meer neigen naar groen.

Ik heb wel eens wat problemen gehad met craquelé nagellak (dat het niet mooi opdroogde bijvoorbeeld), maar gelukkig heb ik hier geen last van gehad. Je lakt gewoon je nagels met het lakje en na een paar seconden begint de lak te ‘splijten’ op je nagels. Ik vind dat nog steeds bijzonder om te zien! Na een minuutje ongeveer is het klaar en heb je mooie craquelé nagellak.

 

Lipgloss

De lipgloss is er in drie kleuren, en ik heb zelf Pêche melba: een perzikkleurtje. De lipgloss komt in de vorm van een flesje met sponsapplicator. Dit vind ik altijd wel fijn werken. De gloss ruikt inderdaad erg lekker, tropisch zou ik het niet zo snel noemen (want ja, wat is tropisch?), maar de geur doet me wel een beetje denken aan… cheesecake. Can’t help it. ;-)

De sponsapplicator heeft een vrij aparte vorm, maar daarmee kan ik de lipgloss wel goed aanbrengen. Er komt een subtiele kleur vanaf en voelt prettig aan op mijn lippen: geen vervelende glittertjes of iets dergelijks, maar gewoon een zachte lipgloss. Fijn! De subtiele kleur valt niet erg op en daarom vind ik hem zeer geschikt voor dames die van een natuurlijke look houden. Na een maaltijd is de gloss er wel af, maar dat is meestal het geval met lipgloss.

Boven: mijn lippen zonder iets
Onder: met de lipgloss in Pêche melba

 

Eau de toilette: Rétropical

Tot slot de Eau de toilette. Deze geur komt in een hysterisch maar ontzettend vrolijke verpakking. Ik word er spontaan blij van! Ook het flesje mag er wezen: het kleurverloop van roze naar turquoise vind ik erg gaaf. Er zit maarliefst 75 ml. in dit flesje, dus je kan er zeker een poos mee doen.


Ik vind het altijd vrij moeilijk om geurtjes te reviewen, maar ik ga toch een poging wagen! Om te beginnen vind ik deze geur heel licht, het is absoluut geen zwaar parfum voor ’s avonds bijvoorbeeld. Ik vind hem vrij zoet, maar niet zó zoet dat het me aan zoete snoepjes doet denken. Nee, hij is subtiel zoet en ruikt heel fris. Mandarijn en sinaasappel herken ik er duidelijk in terug. De geur vervliegt naar mijn mening wel aardig snel, aan het einde van de dag ruik je hem bijna niet meer. Maar goed, het is dan ook een lichte parfum.

Ik ben eigenlijk best enthousiast! Misschien ga ik deze geur wel bewaren voor warme zomerdagen, zodat ik toch lekker ruik maar geen zwaar parfum hoef op te spuiten. Wat mij betreft heeft Yves Rocher er goed aan gedaan om zo’n geur in de collectie op te nemen, want het is in mijn ogen wel echt het pronkstuk van de collectie.

Conclusie: ik ben zeer tevreden over de producten uit de Rétropical collectie van Yves Rocher. Alle producten zijn stuk voor stuk lekker kleurrijk en zorgen ervoor dat ik nóg meer zin krijg in de zomer.

De Rétropical collectie is limited editon en is verkrijgbaar van mei 2013 tot september 2013. Yves Rocher kan je kopen in een van de winkels, of via de online shop.

PS. Lijkt deze collectie jou wel wat? Houd dan Pink Sensation goed in de gaten!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.