Gezond en gevarieerd eten is erg belangrijk. We hebben maar één lichaam, en daar moeten we het mee doen! Soms is het fijn om te weten welke producten goed zijn voor de binnen- én buitenkant, dus daarom vertel ik je vandaag over zes beauty foods die enorm goed voor je zijn!

Groene thee

Groene thee is een geweldige drankje om te drinken! Deze thee zit vol anti-oxidanten die vrije radicalen tegengaan die celveroudering veroorzaken, en ook kankerremmend werken. Daarnaast helpt de thee stresshormonen te verlagen, vermindert het slecht cholesterol en versnelt het de verbranding zonder je hartslag te verhogen. Groene thee wordt daarom als hulpmiddeltje gezien voor als je wil afvallen. Het werkt daarnaast ook kalmerend, verbetert de spijsvertering en bevordert je nachtrust. Kortom: een hele gezonde thee om dagelijks te drinken!

Voor de beste resultaten is het aan te raden om groene thee te drinken van hoogwaardige kwaliteit. Er zijn tegenwoordig ook varianten op groene thee, mocht je de originele smaak niet zo lekker vinden. Mijn favoriete smaakjes zijn citroen en jasmijn!

 

Wortelen

‘Wortelen zijn goed voor je ogen,’ zei mijn oma al toen ik klein was. Maar is dit echt zo? Ja! Wortelen zijn namelijk een rijke bron van bètacaroteen. Dit stofje zet ons lichaam bij het eten ervan om in vitamine A, en dat is weer goed voor de ogen. Bètacaroteen is voor meer dingen goed:je krijgt er een mooie huid van als je op regelmatige basis wortels eet, je haar gaat meer glanzen en je nagels worden sterker. Daarnaast zijn wortels ook  erg goed voor je darmwerking, mede door het hoge vezelgehalte.

 

Pompoenpitten

Deze pitten zitten voornamelijk door salades en brood heen. Kennen jullie mensen die losse pompoenpitten eten? Ik niet zoveel! Toch is het best aan te raden, want in pompoenpitten zitten veel goede stoffen. Denk aan vitamine E, fosfor, magnesium, ijzer, zink en koper. Vitamine E is erg goed voor de huid. Pompoenpitten zouden ook je concentratie verhogen en het geheugen beter maken door ijzer en zink. Ook vermindert het de vermoeidheid door foliumzuur, ijzer en magnesium.

Pompoenzaden hebben ook een antischimmel, antibacteriële en antivirale werking.

 

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook nog eens enorm veel vitamines. Vitamine A, B1, B2 en C, en daarnaast ook calcium, ijzer en antioxidanten. Ik vertelde eerder al dat vitamine A goed is voor je huid, haar en nagels. Vitamine B1 zorgt voor verbranding van koolhydraten (dit geeft energie), en is daarnaast goed voor je hart.Vitamine B2 speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel, de spijsvertering en voldoende energie. Daarnaast is vitamine B2 ook belangrijk voor een gezonde huid.

De antioxidanten verbeteren het geheugen en ook de onderlinge communicatie van hersencellen. Een supergezonde keuze dus!

 

Lijnzaad

Lijnzaad heb je in gebroken vorm of ongebroken vorm. Ik eet zelf sinds kort gebroken lijnzaad, en ik ben er zeer enthousiast over! Er wordt meestal aangeraden om voor gebroken lijnzaad te kiezen, want doordat de zaadjes gebroken zijn neem je meer voedingsstoffen op. Maar goed, waar is lijnzaad nou goed voor? Ten eerste is het geweldig voor de spijsvertering. Verstoppingsproblemen zijn met een theelepeltje lijnzaad per dag zo opgelost. Nu had ik hier zelf weinig last van, maar het heeft wel effect! Ik heb gelezen dat lijnzaad je darmen van binnenuit ‘reinigt’, wat dus supergezond is.

 

Vaak last van een opgezette buik? Door af en toe wat lijnzaad te eten is dat zo verholpen .Het regelmatig toevoegen van lijnzaad aan je maaltijd zorgt er ook voor dat je haar, nagels en huid mooier worden. Lijnzaad kan je het makkelijkste toevoegen aan producten als kwark/yoghurt. Ik doe het zelf altijd door wat muesli in de ochtend!

 

Noten

Nog iets waar ik zelf gek op ben: noten. Er zijn veel verschillende soorten noten: amandelen, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, walnoten.. Mijn favorieten zijn pecannoten en walnoten! Noten leveren ijzer, vitamine E en B-vitamines en zijn prima vleesvervangers. Ook zitten er veel goede vetten in, die je lichaam gewoon nodig heeft. Om het feest compleet te maken zitten noten vol met vitamines: vitamine A, E, en in sommige noten zitten ook B-vitamines.

Trouwens, walnoten schijnen ook nog eens heel goed te zijn voor je hersenen. :-)

 

Ben jij bewust met je voeding bezig of eet je gewoon alles wat je lekker vindt?
Ik ben erg benieuwd!