Als ik in de drogist weer eens voor het schap met beautyproducten sta vraag ik me altijd af waar  ik nou het beste mee af ben. Ga ik voor het goedkope product, of kies ik voor de dure variant? Met een relatief goedkoop product loop je de kans dat het flut is, maar hoe weet ik nou zeker of duur ook meteen beter is? Vandaag ga ik twee serums vergelijken: die van BioSilk en Kruidvat eigen merk.

 

BioSilk silk therapy

Het serum onder de serums is toch wel BioSilk. Ik heb werkelijk nog nooit iemand negatief horen praten over dit product, wat waarschijnlijk betekent dat het geweldig spul is voor je haar. Laten we even aan de hand van een lijstje kijken wat dit product doet en belooft.

 

Wat: BioSilk silk therapy haarserum
Prijs: € 29,95 voor 150 ml

Over: “Biosilk Silk Therapy, de originele lichtgewicht leave-in zijde is de ideale haarhersteller voor elk haartype. Bevat natuurlijke zijdeproteïne, vitamine E en UV filter. Zijde kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden, dus werkt ook nog eens sterk vochtregulerend.”

Belooft: “Herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. Versterk het haar en voorkomt dagelijkse beschadiging van stylingtools. Revitaliseert het haar en zorgt voor een zacht, soepel en glanzend resultaat.”

 

Wat me in eerste instantie opvalt aan dit serum is dat het heel lekker ruikt. Ik realiseer me meteen dat het geen gewone serum is. Wanneer ik een klein beetje over mijn (vochtige) haar verdeel merk ik meteen dat het een heel voedend goedje is, en dat je maar heel weinig nodig hebt. Ik focus me vooral op de puntjes: daar is mijn haar het meest droog. Het voelt eigenlijk meteen fijn aan, mijn haar lijkt ook meer te glanzen. Het is ook mooi glad.

Tijdens het föhnen pluist mijn haar niet en blijft het glad. Heel fijn! Ik heb echt het idee dat het mijn haar beschermt tegen de hitte zonder het haar te verzwaren. Mijn haar blijft de hele dag pluisvrij en valt prima in model.

 

 

 

Pluspunten:

– Beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf
– Maakt en houdt het haar glad en pluisvrij
–  Laat het haar glanzen
– Ruikt lekker
– Verzwaart het haar niet en maakt het niet vet

Minpunten:

– Is behoorlijk prijzig
– Is niet overal te koop

 

Kruidvat Hair Repair

Het serum van Kruidvat is een stuk minder bekend dan die van BioSilk. Op internet is er dan ook niet zoveel over te vinden. Daar moest maar ‘s verandering in komen, daarom ga ik eens wat feitjes op een rij zetten voor jullie. Ook vertel ik jullie wat ik ervan vind!

Wat: Kruidvat Hair Repair serum
Prijs: € 2,95 voor 5o ml

Over: “Kruidvat Hair Repair serum is een intensieve verzorging wat het haar herstelt. Het is super actief en zorgt voor maximaal herstel. Speciaal vooor droog/beschadigd haar.”

Belooft: “Kruidvat Hair Repair Serum geeft direct herstel aan droog, pluizig en dof haar. Het heeft een intensief verzorgende en herstellende werking, waardoor het haar soepel, zijdezacht en glanzend wordt. Langdurige werking.”

 

Dit serum is qua substantie een stuk dikker dan die van BioSilk, dat valt me meteen op. Het lijkt wel een soort gel. In tegenstelling tot gel is dit wel écht een serum en maakt het mijn haar glad en pluisvrij in plaats van hard. :-) Toch heb ik het idee dat het mijn haar vetter maakt dan het andere serums. Ook lijkt het zwaarder, ook al breng ik het alleen in de puntjes aan. Ik heb gelukkig wel het idee dat het mijn haar beschermt. Ik vind dit toch wel een belangrijk punt, aangezien ik zelf vaak in de weer ga met mijn föhn en krultangen.

Er zit een licht zoet geurtje aan het serum wat totaal niet overheerst. Prima. Van dit serum heb ik iets meer nodig als andere serums (anders is mijn haar nog een beetje pluizig) en hij is verder vrij zuinig in gebruik.

 

Pluspunten:

– Beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf (maar wel minder als BioSilk, heb ik het idee)
– Maakt en houdt het haar glad en pluisvrij
– Is gewoon te koop bij Kruidvat
– Kost niet veel

Minpunten:

– Maakt het haar zwaarder
– Laat het haar wel glanzen, maar maakt het haar ook iets vetter

 

Ik heb helaas geen tijd gehad voor voor en na foto’s (ivm vakantie), maar die hebben jullie nog van mij tegoed!

 

 

BioSilk

Wat mij betreft is BioSilk de winnaar van deze twee haarserums. Oké, hij is aardig prijzig, maar ik vind hem wel een stuk fijner dan die van Kruidvat. Neemt natuurlijk niet weg dat die van Kruidvat een prima budget versie is, hij is verder best oké. Maar als ik heel eerlijk ben grijp ik liever naar BioSilk om de hierboven genoemde pluspunten.

Ik hoop dat ik jullie wat meer duidelijkheid heb gegeven over deze twee haarserums! Laat vooral bij de reacties weten welk serum jij het liefst gebruikt en waarom.