In de winter vinden veel meiden het allemaal wel best, maar in de zomer willen we er toch net ietsje verzorgder uitzien. Vooral omdat in de zomer de korte broeken, hemdjes en… slippers weer de kast uitgetrokken worden. Vandaag geef ik je tips voor perfect verzorgde teennagels!

Stap 1

Mocht je nog nagellak op hebben, haal dat er dan als eerste af met een acetonvrije nagellakremover. Knip hierna eventueel je nagels en vijl ze bij. Je kan hiervoor het beste een glasvijl gebruiken, deze is het minst schadelijk voor je nagels.

Stap 2

Voordat je je nagels daadwerkelijk gaat lakken is het raadzaam om een transparante basislak aan te brengen. Dit voorkomt verkleuringen van de nagels en zorgt ervoor dat je nagellak beter blijft zitten. Heb je gespleten of beschadigde nagels, gebruik dan een nagelverharder.

Stap 3

Kies een leuk zomerkleurtje uit, of een andere kleur die je mooi vindt. Het is over het algemeen wat lastiger om zelf je teennagels te lakken, dus zorg dat je er goed bij kan, goed licht hebt, en gebruik eventueel watjes tussen je tenen om ervoor te zorgen dat de nagellak goed op kan drogen.

Ik raad je aan om altijd twee laagjes nagellak te gebruiken, zo is de kleur het meest dekkend en blijft het langer zitten.

Stap 4

Wil je een leuke versiering op je nagels, doe dit dan met een nail-art pen, glitters of een andere kleur. Je kan natuurlijk ook je nagels stempelen met behulp van een sponsje! Precies zoals je op het bovenste plaatje ziet. Kijk welke kleurtjes mooi bij elkaar passen en probeer dat uit!

Stap 5

Tot slot breng je een transparante laag aan voor extra bescherming en verzorg je je nagels nog wat extra. Door de transparante laag zal de lak nog beter blijven zitten. Voor wat extra verzorging kan je je nagelriemen en voeten insmeren met een vocht inbrengende crème.

That’s it! Op deze manier krijg je mooie verzorgde teennagels. Zeker in de zomer is dit hartstikke leuk!

Wat is jouw favoriete kleur nagellak voor op je teennagels? De mijne fluoriserend roze!
En lak jij ze alleen in de zomer of ook in de winter?

 Bron foto’s: Tumblr