In de zomer gebruik ik net even wat andere producten dan in andere seizoenen. Een beetje SPF hier, een beetje extra waterproof daar… In de zomer kan dat allemaal geen kwaad. Ik laat je graag mijn favoriete beautyproducten zien voor in de zomer!

Alles bij elkaar

 L’Oréal Paris Solar Expertise olie

Eerlijk: ik heb deze olie van L’Oréal op de foto staan, maar tijdens mijn vakantie kwam ik erachter dat ik ‘m toch niet zo fijn vind als ik dacht! Dit kwam vooral nadat ik de lijst met bestanddelen beter had bekeken. Het blijkt dus dat hier helemaal geen olie in zit! Alleen maar synthetische stoffen en weinig natuurlijke bestanddelen. Geen probleem natuurlijk als je hier niet zo om geeft, maar ik vind dit toch jammer. Ik heb het op vakantie een paar keer gebruikt, en op zich is het geen heel verkeerd product, maar bij nader inzien toch niet één van mijn favorieten!

Yves Rocher Rétropical Eau de toilette 

Dé zomercollectie van dit jaar was voor mij de Rétropical collectie van Yves Rocher. De Eau de toilette uit deze collectie behoort dan ook zeker tot mijn favorieten. Het is een heerlijk zoet, tropisch geurtje die perfect bij de zomer past.

Gosh BB Cream

Deze BB Cream van Gosh is wat donker van kleur en daarom past hij deze zomer precies bij mijn huidskleur. Er zit SPF15 in, wat natuurlijk altijd handig is, en hij is fijn van substantie. De BB Cream zit in het vaste assortiment van Gosh.

Biodermal Intensief Verkoelende aftersun

Dit is misschien wel mijn grootste ontdekking van 2013. Ik zocht een goede aftersun zonder al te veel alcohol, want na een dagje zon heeft je huid al genoeg te verduren gehad. Natuurlijk is een beetje alcohol noodzakelijk om het te ontsmetten, maar bij de meeste aftersuns zit er echt veel alcohol in! Dat wilde ik dus niet. Deze aftersun is werkelijk geweldig. Na een dag is mijn verbrande huid al een stuk minder rood, en voelt het fijner aan. De aftersun trekt snel in, plakt niet, hydrateert en koelt de huid heerlijk af. Toppertje!

L’Oréal Solar Expertise zonnebrand spray

Dit is me toch handig, een zonnebrand die werkt als een haarmousse. Klinkt misschien een beetje raar, maar in de praktijk werkt het echt heel goed. Hup, een beetje sprayen en je kan meteen alles uitsmeren! Deze zonnebrandcrème ruikt heel lekker en trekt snel in. Helaas is ‘ie wel wat duurder. (Tip: bij Wibra of Zeeman heb ik deze gespot voor veel minder geld!)

Vaseline Sun Protection lip therapy

De reguliere Vaseline, maar dan met een ander (subtiel) geurtje en SPF15. Ik vind Vaseline met SPF persoonlijk fijner dan een lippenbalsem met SPF. Ik heb er ooit eentje van Kruidvat gehad, en daar werden mijn lippen wit van! Ook werd ik er misselijk van, want het smaakte echt naar zonnebrand. Bah! Bij dit blikje van Vaseline heb ik dit allemaal niet. Ik neem hem dan ook altijd mee op vakantie.

Catrice Allround waterproof mascara

Hij blijft muurvast aan je wimpers zitten, deze waterproof mascara van Catrice. Mijn wimpers gaan wel een beetje aan elkaar plakken door het water, maar de mascara loopt niet uit.

Jep, dit zijn echt (behalve de olie) mijn favoriete producten voor deze zomer! Alles gaat dan ook weer mee op vakantie naar Sunny Beach. :-) Als ik écht mijn favo product moet kiezen? Ik twijfel tussen de aftersun en de zonnebrand van L’Oréal. Dit zijn allebei hele fijne producten.

Wat zijn jouw favoriete zomerproducten?