In Portugal heb ik ruim een half uur door een filiaal van Kiko gestruind, op zoek naar mooie make-upjes. Ik vertelde al eerder dat ik deze uiteindelijk gevonden had, en dat er zeker nog reviews zouden komen. Vandaag lees je review nummer één! Ik kocht namelijk onder andere een ‘Sugar Mat’ nagellak in een blauwe kleur, want ik was erg nieuwsgierig naar het effect. Lees verder voor mijn bevindingen en natuurlijk swatches.

“Speciale nagellak met een innovatieve finish die je kan voelen én zien. Sugar Mat Nail Lacquer is een nieuwe nagellak limited edition van Kiko. De buitengewone driedimensionale structuur doet denken aan korrels van suiker, bestrooid op de nagels, met een mat resultaat.”

De Sugar Mat nagellakken zijn verkrijgbaar in zestien kleuren. Ik heb zelf ‘Sea Blue’. Dit blauwe kleurtje leek me goed te combineren met jeans.

De Sugar Mat nagellak lakt heel fijn! Het kwastje is wat dikker dan gebruikelijk, waardoor je je nagels snel voorziet van een laagje nagellak. De substantie is wat mij betreft prima: niet te dik (dat lakt écht niet lekker) maar ook zeker niet te dun. Na één laagje dekt de lak al heel goed, en na twee laagjes dekt ‘ie volledig.

Het resultaat vind ik erg leuk! Dit is natuurlijk eigenlijk gewoon liquid sand nagellak, maar ik vind het wel leuk dat Kiko het ‘Sugar Mat’ heeft genoemd. Het resultaat is vlak na het lakken ‘normaal’, maar naarmate de lak droogt wordt het mat en korrelig. Ik stoor me verder niet aan de korrels, maar ik vind het wel fascinerend, zo’n textuurtje op mijn nagels. Erg leuk! De kleur vind ik ook heel mooi, het is echt een diepblauwe kleur die je overal wel mee kan combineren.

Ik heb de nagellak een dag of vier gedragen, daarna kreeg ik beschadigingen. Niet slecht voor een budget nagellak!

 

Ja, ik ben fan van de Sugar Mat nagellak van Kiko! Helaas is Kiko niet in Nederland te koop, maar wel vlak over de grens in Duitsland. Daarnaast vind je het merk ook in Engeland en Portugal. Ik heb er in Portugal € 1,50 voor betaald.