Gekleurde mascara is op dit moment een van de grootste trends op make-upgebied. Waar we de afgelopen jaren voor veilig zwarte wimpers gingen, gaan we deze zomer massaal voor een vrolijk kleurtje. Kiko heeft de ‘Super Colour’ mascara in het assortiment, met in totaal acht verschillende kleuren. In Portugal nam ik ‘Blue’ mee om uit te proberen. Benieuwd of het een fijne gekleurde mascara is? Lees dan even verder!

Kiko Cosmetics is helaas niet in Nederland te koop. Misschien herinner je je mijn Kiko shoplog van vorig jaar nog wel. Wat was ik enthousiast! Dit jaar nam ik weer wat leuke producten mee, waaronder dus deze mascara, want ik vind Kiko nog steeds een heel fijn merk. Ondanks het feit dat Kiko niet in Nederland te verkrijgen is, vandaag toch een review! Kiko wordt wel verkocht in bijvoorbeeld Engeland en Duitsland.

Goed. Terug naar de mascara!

De Super Colour mascara komt in een stevig doosje met daarop wat informatie over de mascara. Ik vind zulke doosjes altijd erg handig en leuk, het geeft me echt het gevoel alsof ik een speciaal product in handen heb. In het doosje zit de mascara, die aan de buitenkant ook een leuk kleurtje heeft. Zo zie je meteen welke kleur je hebt.

Het borsteltje is nogal standaard van vorm, maar ziet er prima uit.

Wanneer ik de mascara aanbreng, komt er in eerste instantie niet bijster veel kleur vanaf. Bij het aanbrengen was ik ook lichtelijk teleurgesteld. De kleur is wel anders dan zwart, dat is wel duidelijk te zien, maar ik zag weinig blauw. Was dat even een tegenvaller! Ik had toch wel iets meer kleur verwacht. Nu moet ik wel zeggen dat de kleur op mijn onderste wimpers íets duidelijker aanwezig is, meer dan mijn bovenste wimpers in ieder geval. Ik besloot te ‘pompen’ met het borsteltje, in de hoop meer kleur te krijgen, maar dit heeft niet gewerkt helaas.

Het aanbrengen gaat goed, maar je moet wel uitkijken voor samengeklonterde wimpers. Na twee laagjes kreeg ik daar last van. Ik raad je dus aan om niet meer dan één laagje aan te brengen, tenzij je het heel voorzichtig doet zonder te zigzaggen.

De mascara geeft mijn wimpers wel volume. Het effect is niet heel spectaculair, maar mijn wimpers lijken wel iets meer gekruld.

Op de kleur en aanbrengen scoort de mascara dus minder. Ik zie weinig kleur (op de foto’s lijkt het mee te vallen, maar die zijn natuurlijk van heel dichtbij genomen) en het eindresultaat vind ik ook niet echt spectaculair. Oké, mijn wimpers hebben een hele subtiele blauwe kleur en ook wat volume, maar ik vind het geen supermascara.

Zonder & met de Kiko Super Colour mascara

Hier lijkt de kleur best aardig. Let wel: deze foto is van heel dichtbij genomen en ingezoomd. Van een afstandje zie je weinig blauw.

Heeft deze mascara ook voordelen? Ja, die zijn er wel. De mascara loopt gedurende dag niet uit en laat zich aan het einde van de dag makkelijk verwijderen met oogmake-upremover. Daarnaast is de mascara niet duur: om precies te zijn kost ‘ie €5,90. Dit vind ik persoonlijk niet duur voor een mascara.

Conclusie: ik ben niet helemaal weg van de Super Colour mascara van Kiko. Ik had het graag anders gezien, want Kiko is echt een van mijn favoriete merken, maar voor deze mascara zit het er gewoon niet in. De pigmentatie vind ik matig en mijn wimpers klonteren vrij snel aan elkaar. Daarentegen geeft de mascara wel volume, en is ‘ie lekker goedkoop. Dat is wel een voordeel.

Maar nee, ik zou deze mascara niet snel opnieuw kopen. Als je genoegen neemt met een beetje blauwe kleur en het niet erg vindt om één laagje aan te brengen, dan is dit wel een geschikte mascara voor jou. Hij is niet mega slecht, maar ik had er gewoon een stuk meer van verwacht. Volgende keer beter!

De Super Colour mascara van Kiko kost €5,90.