Zitten jullie nog te wachten op een swatch van een zomercollectie? Ik hoop het maar, want vandaag heb ik een prachtig lakje om te laten zien. Eén van de allermooiste uit mijn collectie. Ik kocht hem een aantal weken terug, nadat ik een aantal swatches had gezien op internet. De prijs maakte me even niet uit – dit moest het lakje worden die ik zou dragen op mijn diploma-uitreiking. Ik heb het over Azuré: een prachtige groenblauwe lak uit de L’Été Papillon de Chanel collectie.

Na het zien van swatches rende ik nog net niet naar Ici Paris XL hier in de buurt om een exemplaar te bemachtigen. Sterker nog: ik vergat de nagellak een tijdje! Tot ik er ineens weer aan dacht, en de dag erna meteen naar de winkel ging om er eentje te kopen. Het zou ook nog eens mijn eerste Chanel nagellak worden.

Eenmaal binnen keek ik rond maar zag ik niks van de zomercollectie staan. Ik vroeg ernaar  bij een verkoopster, er verscheen een fronsrimpel op haar gezicht, en ze vertelde dat de collectie al uitverkocht was. WÁT? Ik werd even niet goed. ‘Dan kijk ik straks wel bij een andere parfumerie’, dacht ik bij mezelf. De verkoopster liet nog een aantal andere Chanel lakjes zien, maar mijn besluit stond vast: ik moest Azuré bemachtigen uit de  L’Été Papillon de Chanel collectie.

Alsof de verkoopster ineens het licht had gezien, nam ze me plots mee naar achterin de winkel. En ja hoor, daar stonden nog wat producten uit de collectie! Ze ging kijken of ze Azuré nog op voorraad had, en dat had ze! THANK GOD! Misschien ben ik wat overdreven, maar ik was écht heel blij dat ze de lak nog hadden. Ik twijfelde geen seconde en rekende (nadat de verkoopster me nog wat dingen aan wilde smeren) af.

Tot zover dit Chanel avontuur. Dan is het nu wel eens tijd voor foto’s en swatches.

Azuré is een heldere groenblauwe kleur met veel glans. De lak dekte bij mij na een laagje al bijna helemaal, maar voor het mooie heb ik er uiteindelijk twee aangebracht. Daarna nog een transparante topcoat. Op de foto’s hieronder zie je het resultaat.

In zonlicht

De lak bleef verrassend goed zitten. Ik liet de lak na mijn diploma-uitreiking erop zitten, en vlak daarna ging ik op vakantie. Ik verwachtte dat ik de lak er na een paar dagen wel af zou moeten halen, maar dat was niet het geval. Na zes dagen heb ik het er pas afgehaald! En nog zag het er nog best redelijk uit, zelfs op mijn zwakke nagels. Toppie!

Azuré na zes dagen.

De kleuren zijn nogal anders, omdat ik deze foto met mijn telefoon maakte. (in Portugal) :-) Zoals te zien is zijn de beschadigingen minimaal.

Ja, ik ben heel enthousiast over Azuré. De lak maakt al mijn verwachtingen waar, en daarbij is het gewoon een heel tof (zomer)kleurtje. Het enige nadeel vind ik de prijs, hij is namelijk niet goedkoop: €23,00 per flesje.

Chanel is te koop bij de bekende Chanel verkooppunten. Of de nagellak uit de L’Été Papillon de Chanel collectie nog te koop is weet ik niet zeker, maar ik gok dat enkele verkooppunten de lak nog wel hebben.