Na twee jaar heb ik een nieuwe telefoon! Mijn oude Samsung Galaxy S Plus was helemaal aan z’n eind, en gelukkig verliep mijn abonnement bijna. Tijd voor een nieuwe dus! Ik koos voor de Sony Xperia SP. Normaal gesproken ben ik niet zo van de gadgets, maar dit is toch wel een erg leuk dingetje!

Waarom niet weer een Samsung? Ik weet niet, ik was de laatste tijd niet meer zo tevreden over Samsung. Mijn telefoon was traag, liep geregeld vast, en functioneerde gewoon niet meer zoals ‘ie dat moest doen. Nu moet ik er wel bij vertellen dat ik hem ongeveer twee jaar geleden (ik had hem net drie werken) in een toilet heb laten vallen. Dit zal de telefoon geen goed gedaan hebben. Toch deed hij het na een dag alweer zoals behoren, dus ik was natuurlijk allang blij, maar ik vermoed dat dit wel enige schade heeft toegebracht.

De nieuwe telefoons van Sony zien er mooi uit, vind ik. Een klasgenootje heeft de Xperia Z, die hele grote (en waterdichte!), en die vond ik meteen al heel mooi. Toch vond ik ‘m net wat te groot en onhandig, daarom leek het me beter om een iets kleinere versie te kiezen. Deze Xperia SP heeft een 4.6″ scherm, en is een slagje groter dan mijn oude Samsung.

Enkele specificaties:

  • Android OS 4.1 Jelly Bean
  • 8 megapixel autofocus, LED flits, gezichts- en glimlachherkenning, beeld stabilisator
  • HD 1080p video
  • 4G-ready

Waar ik vooral blij mee ben is de 8 megapixel camera en flitser. Dit laatste miste ik vooral bij mijn vorige telefoon, daarmee kon ik namelijk geen foto’s maken in het donker. Nu wel! Een nadeel vind ik de camera aan de voorkant, die is namelijk maar 0,3 megapixel. Als je toch een selfie wil maken, kan je de glimlachherkenning aanzetten en je telefoon omdraaien om een foto te maken. Zodra je glimlacht maakt hij automatisch een foto.

Deze foto maakte ik eergisteren met m’n nieuwe Sony! Wat een scherp beeld hè? Hallo puistjes, haha.

De telefoon voelt heel stevig aan dankzij de volledig aluminium behuizing. Leuk detail: aan de onderkant zit een doorzichtige balk, die verkleurt als je een bericht binnen hebt, of een vermelding op Twitter, of gewoon als je een foto bekijkt. Het beeld is haarscherp (full HD): video’s bekijken is gewoon een feestje! Heel anders dan mijn oude telefoon..

Ik ben nog druk bezig met dingen uittesten, dus ik kan geen heel review schrijven. Om eerlijk te zijn weet ik daarvoor ook te weinig van gadgets af. ;-) Maar ik vond het wel leuk om even te delen! Tot nu toe ben ik in ieder geval heel tevreden over de Sony Xperia SP, dus ik zou hem zeker aanraden als je een nieuwe telefoon wil, maar niet meteen een extreem dure. Deze telefoon is namelijk wat voordeliger dan bijvoorbeeld de Sony Xperia Z, een iPhone 5 of een Samsung Galaxy SIII.

Wat voor telefoon heb jij?

PS. Nee, dit is geen gesponsorde post! Anders vermeld ik dat. :-)