Smoothies zijn erg lekker en gezond, dat hoef ik jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen. Sinds wij een nieuwe blender hebben zijn we hier in huis helemaal aan het losgaan wat smoothies betreft! Laatst maakte ik een heerlijke (en supersnelle) aardbeien smoothie, en vandaag deel ik het recept hier op Pink Sensation!

Nog even wat voordelen van smoothies op een rijtje:

  • je kan eindeloos variëren;
  • het is gezond;
  • het is een makkelijke manier om voldoende vitamines binnen te krijgen;
  • het is lekker!

Vandaag dus een recept met lekker veel aardbeien. Aardbeien zijn helaas niet het hele jaar door vers te verkrijgen (Hollandse aardbeien vind ik zelf toch het lekkerst), maar in de zomer zijn ze volop te koop. Ze zitten bomvol vitamine C en zijn erg gezond. Én ontzettend in een smoothie!

Recept: snelle aardbeien smoothie

(voor 2 personen)

Benodigdheden

  • blender (doh)
  • 110 ml magere melk
  • 120 gram magere yoghurt
  • ± 12 aardbeien
  • 3 el stevia (of poedersuiker, ik gebruik het liefste stevia)
  • 1-2 tl vanille-extract

Bereidingswijze

Ik denk dat ik niet hoef te vertellen hoe je een smoothie maakt, want het is eigenlijk een kwestie van alles in de blender doen en blenden maar! Uiteraard moet je wel eerst de kroontjes van de aardbeien afhalen, en je kan ze het beste ook in stukjes snijden. Verder kan je alles in de blender doen en hem daarna aanzetten.

Tip: maak een klein sneetje in een aardbei en hang deze’ aan de rand van je glas als versiering!

Drink smakelijk! ;-)