Tip: overzichtelijke basic schoolagenda van Hema

Een nieuwe schoolagenda uitzoeken vind ik altijd maar een lastige klus. Ik ben nogal kritisch wat agenda’s betreft, want ik moet er toch weer een heel schooljaar mee doen! Ook dit jaar ben ik meerdere winkels afgegaan op zoek naar een geschikte agenda, en vond uiteindelijk een (naar mijn mening) perfect exemplaar!

Ik begin dit jaar met een nieuwe studie op de Hogeschool, en omdat het dit jaar waarschijnlijk  heel erg wennen gaat worden vind ik het nóg belangrijker om een overzichtelijke agenda te hebben. Waar ik voorgaande jaren meestal wel ging voor een vrolijke voorkant met bijvoorbeeld bloemetjes, had ik daar nu totaal geen behoefte aan. Simpel, netjes, overzichtelijk. Dat moest het worden.

De meeste schoolagenda’s zijn vol felle kleuren en versiersels, kijk maar eens bij V&D of Bruna, dan springen ze er meteen al uit. Dat wilde ik dus niet! Het leek mij wel wat om een leer-achtige agenda te hebben, dat vind ik er best netjes uitzien. De kans dat ik er zo eentje ging vinden leek me niet erg groot. Totdat ik onlangs bij Hema ging kijken!

(Nep)leren buitenkant, overzichtelijke binnenkant, geen poespas, en voor een prima prijs. Perfect! De agenda was er ook in het grijs, met een stoffen buitenkant. Dit leek me niet zo handig omdat dit natuurlijk sneller vies wordt.

De agenda is echt van alles voorzien. Twee pagina’s voor persoonlijke gegevens, een uitgebreide jaarkalender, ruimte voor lesroosters,  schoolvakanties, notities, adressen.. tja, wat zit er eigenlijk niet in? Aan de achterkant zit ook een vak waar je papieren en dergelijke in kan stoppen, zodat dit niet uit je agenda kan vallen. Ook zit er een lintje aan vast, zodat je niet steeds hoeft te zoeken naar de huidige week.

Ik vind hem echt ontzettend handig! Misschien heb ik wel bezoekers die ook op zoek zijn naar een geschikte agenda, dus daarom leek het me handig om deze tip te delen. Ik ben in ieder geval heel blij met m’n nieuwe agenda! :-) Hij kostte slechts € 4,95, wat ik persoonlijk niet duur vind voor een agenda die helemaal naar mijn zin is. De buitenkant is natuurlijk niet van echt leer, maar hij voelt wel stevig aan. Het is natuurlijk even afwachten hoe hij het schooljaar doorkomt, maar ik ga ervan uit dat hij lang mooi blijft.

Een tip dus, deze schoolagenda van Hema!
Heb jij al een nieuwe schoolagenda? Wat voor eentje?

GERELATEERDE ARTIKELEN

10 reacties op Tip: overzichtelijke basic schoolagenda van Hema

 • Handy! Toch maar eens naar kijken haha, niet duur. Vind de laatste tijd dat de Hema vaker leuke spulletjes heeft, vooral van die hebben dingetjes.

 • Oh, die had ik moeten hebben! Ik heb er nu eentje van de v&d, die was door een airmailes actie maar 3,49 :D

 • Fijne agenda! Voor mij hoeven er ook niet altijd van die toeters en bellen aan, als hij maar overzichtelijk en duidelijk is.

 • Ziet er fijn en overzichtelijk uit!

 • Ik zweer al vier jaar bij de weekly planner diary van Moleskine. Zalige agenda’s! En heel praktische indeling.

 • Mooie agenda :) Ik heb er eentje van de v&d met een printje haha

 • Leuke tip! De Hema heeft heel wat mooie agenda’s.

 • Bedankt voor de tip! Een klasgenoot gebruikt al jaren agenda’s van de Hema en vindt ze erg fijn. Ik wilde er dit jaar ook een kopen maar toen we samen voor het schap stonden was het ’t allemaal net niet… Deze lijkt me ideaal!

 • Ja, hier hou ik ook het meest van. Alhoewel ik zelf altijd voor Moleskine ga. Net wat mooier formaatje, een elastiekje om een dicht te elastieken, prachtig papier, valt niet uit elkaar (blijft echt als nieuw), wel echt leer en heerlijk papier. Maarja, daar betaal je dan ook wel voor :p. Ach, ik heb gewoon een opschrijfboekjes- en agenda’sfetisj, dus ik ben zó blij elke keer als ik dat ding zie, dan is het het waard :D.

 • Oh wat toevallig, ik heb deze ook gekocht! Alleen kocht ik ‘m juist omdat ik een hele simpele wilde zodat ik hem zelf lekker kan beplakken :) De mijne wordt dus alsnog druk en chaotisch, maargoed, ik begin niet aan een nieuwe opleiding ofzo… De buitenkant laat ik trouwens wel gewoon zo want die vond ik erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Pink Sensation! Een persoonlijk blog over beauty en lifestyle, waar ik sinds 2009 met veel plezier voor schrijf. Mijn naam is Melissa (23) en ik wens je veel leesplezier toe!

Instagram
 • Tempel van Zeus in Olympia gebouwd in de 5e eeuwhellip
 • Melissani meer op het eiland Kefalonia In de Griekse mythologiehellip
 • Ik elke avond ik zit zo vol ik ga nooithellip
 • Gister in Agia Efimia Kefalonia Greece
 • swipe voor filmpje Vorig jaar dolfijnen gespot in Portugal dithellip
 • Diploma uitreiking BachelorOfLaws inhdenhaag
 • h e r f s t tree autumn
 • Dagje gewinkeld in Londen gister met lindavnieuwkerk
 • Oxford Street London
 • Nog eentje dan London OxfordStreet
YouTube