Een nieuwe schoolagenda uitzoeken vind ik altijd maar een lastige klus. Ik ben nogal kritisch wat agenda’s betreft, want ik moet er toch weer een heel schooljaar mee doen! Ook dit jaar ben ik meerdere winkels afgegaan op zoek naar een geschikte agenda, en vond uiteindelijk een (naar mijn mening) perfect exemplaar!

Ik begin dit jaar met een nieuwe studie op de Hogeschool, en omdat het dit jaar waarschijnlijk  heel erg wennen gaat worden vind ik het nóg belangrijker om een overzichtelijke agenda te hebben. Waar ik voorgaande jaren meestal wel ging voor een vrolijke voorkant met bijvoorbeeld bloemetjes, had ik daar nu totaal geen behoefte aan. Simpel, netjes, overzichtelijk. Dat moest het worden.

De meeste schoolagenda’s zijn vol felle kleuren en versiersels, kijk maar eens bij V&D of Bruna, dan springen ze er meteen al uit. Dat wilde ik dus niet! Het leek mij wel wat om een leer-achtige agenda te hebben, dat vind ik er best netjes uitzien. De kans dat ik er zo eentje ging vinden leek me niet erg groot. Totdat ik onlangs bij Hema ging kijken!

(Nep)leren buitenkant, overzichtelijke binnenkant, geen poespas, en voor een prima prijs. Perfect! De agenda was er ook in het grijs, met een stoffen buitenkant. Dit leek me niet zo handig omdat dit natuurlijk sneller vies wordt.

De agenda is echt van alles voorzien. Twee pagina’s voor persoonlijke gegevens, een uitgebreide jaarkalender, ruimte voor lesroosters,  schoolvakanties, notities, adressen.. tja, wat zit er eigenlijk niet in? Aan de achterkant zit ook een vak waar je papieren en dergelijke in kan stoppen, zodat dit niet uit je agenda kan vallen. Ook zit er een lintje aan vast, zodat je niet steeds hoeft te zoeken naar de huidige week.

Ik vind hem echt ontzettend handig! Misschien heb ik wel bezoekers die ook op zoek zijn naar een geschikte agenda, dus daarom leek het me handig om deze tip te delen. Ik ben in ieder geval heel blij met m’n nieuwe agenda! :-) Hij kostte slechts € 4,95, wat ik persoonlijk niet duur vind voor een agenda die helemaal naar mijn zin is. De buitenkant is natuurlijk niet van echt leer, maar hij voelt wel stevig aan. Het is natuurlijk even afwachten hoe hij het schooljaar doorkomt, maar ik ga ervan uit dat hij lang mooi blijft.

Een tip dus, deze schoolagenda van Hema!
Heb jij al een nieuwe schoolagenda? Wat voor eentje?