Eyeliner gebruik ik bijna elke dag, en iedere morgen sta ik er weer van versteld wat een verschil een zwart lijntje met subtiele wing kan maken: ik zie er meteen een stuk frisser uit! Laatst was mijn vloeibare eyeliner op, en helaas hadden ze mijn oude vertrouwde Essence liquid waterproof eyeliner niet meer bij Kruidvat. Omdat ik op vakantie ging en er écht eentje moest hebben, koos ik een vloeibare eyeliner van Catrice. Ik nam ‘m mee, testte hem een aantal weken, en schreef een review!

Ik was al maanden groot fan van de liquid waterproof eyeliner van Essence. Ik gebruikte hem iedere dag en ik had hem al minimaal twee keer opnieuw gekocht. Eigenlijk hoefde ik niet zo nodig een nieuwe, want die van Essence werkte prima, maar goed, ik moest toch echt een andere kiezen. Die van Catrice zag er goed uit. De kleur die ik meenam was 010: Dating Joe Black.

De eyeliner komt in een vrij lange zwarte huls, en wanneer je de dop eraf haalt komt er een smal kwastje tevoorschijn. Dit kwastje is gemaakt van vilt en is in een scherpe punt afgesneden.

Ik vind de eyeliner heel fijn werken: hij ligt prettig in de hand en je kan er héél precies mee werken. Misschien nog wel preciezer dan met mijn all-time favourite eyeliner van Essence! Wat vaststaat is dat deze punt veel spitser is, die van Essence is toch wat stomper (zie foto’s in dit review). Mocht je dus op zoek zijn naar een eyeliner waar je hele fijne lijnen mee kan maken, dan kan ik deze zeker aanraden!

Qua pigmentatie scoort de eyeliner ook hoog. Natuurlijk had ik dit in de winkel wel even getest, anders had ik ‘m niet meegenomen, maar bovenstaande swatches bevestigen het nogmaals. De kleur is gitzwart en ziet er gewoon heel goed uit. Niet waterig, niet stroperig: precies goed. De kleur droogt helemaal mat op, hier houd ik zelf altijd wel van.

Blijft de eyeliner ook goed zitten? Ja, hij blijft bij mij gedurende dag goed op z’n plek zitten. Je moet natuurlijk niet gaan wrijven in je oog, want dan veeg je het best snel uit. Is hij ook waterproof? Nee, absoluut niet. Een paar weken terug had ik een feest buiten, en op een gegeven moment begon het keihard te gieten. Ik had aan waterproof mascara gedacht, maar was helaas even vergeten dat deze eyeliner, in tegenstelling tot die van Essence, niet waterproof is. En dus liep mijn zorgvuldig aangebrachte eyeliner binnen een mum van tijd over mijn gezicht heen ;-)

Maar goed, Catrice claimt ook helemaal niet dat ‘ie waterproof is, dus eigenlijk kan je dit niet echt een nadeel noemen.

Conclusie: zoals je kan lezen ben ik erg tevreden over deze eyeliner van Catrice! Ik durf haast wel te zeggen dat ik ‘m net ietsje fijner vind dan die van Essence. Je kan hier veel subtielere lijntjes mee maken, en de kleur is naar mijn idee ook wat egaler zwart. Daar tegenover staat dan weer dat hij niet waterproof is, en hij is ook wat duurder. Toch zou ik hem wel weer opnieuw kopen!

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister, en deze Liquid Liner kost €3,79.

PS. Ik zag net dat dit precies het 700e artikel is wat online staat op Pink Sensation! Wat een mijlpaal. :-)