Het is weer tijd voor een Kiko review! En wat voor één! Vandaag laat ik je mijn favoriete make-upproduct van dit moment zien. Ik heb het over de Kiko Perfect Eyes Duo Highlighter Pencil. Dit is een jumbo potlood met twee kleuren, waarmee je de huid onder en rondom je wenkbrauwen mee kan oplichten. Ik ben groot fan! Lees snel verder waarom ik dit een superfijn product vind.

Voordat ik dit highlighter potlood kocht in Portugal gebruikte ik vaak concealer om mijn wenkbrauwen wat strakker te maken. In dit wenkbrauw routine filmpje zie je hoe ik dat precies doe. Dit werkte altijd prima, maar toen ik dit potlood tegen kwam in de winkel leek het me ontzettend handig. Ik twijfelde geen moment en rekende af.

Zoals ik al zei is dit een jumbo potlood: dit betekent dat het een wat groter en dikker potlood is. Het potlood bevat twee kleuren: eentje met matte finish (wat ik persoonlijk qua structuur het meeste op concealer vind lijken) en eentje die wat doorzichtiger is, met een pearl effect. Wil je een strakke, wat hardere look, kies dan voor de matte finish. Vind je het mooier om een subtiele glans te hebben onder je wenkbrauwen, dan kan je het beste voor de pearl finish gaan. Ik vind beiden erg mooi, maar ik heb gemerkt dat ik vaker de pearl finish pak, want dit staat net even wat natuurlijker.

Het potlood komt in een doosje (zoals alle producten van Kiko). Hier in zit het zilverkleurige potlood. Wat ik enorm handig vind is dat er op het potlood zelf de kleuren te vinden zijn. Zo zie je meteen aan welke kant welke kleur zit. Hier is duidelijk goed over nagedacht.

Het potlood ligt prettig in de hand en ik kan er goed mee werken. De punten zijn wat aan de dikke kant, waardoor je wel even moet opletten met aanbrengen. Je kan het potlood het beste even slijpen voordat je ermee aan de slag gaat. Gelukkig kan dit gewoon met een Hema puntenslijper.

Links de pearl finish, rechts de matte finish

Aanbrengen gaat dus goed, evenals het vervagen. Dit laatste is wel noodzakelijk voor het mooiste effect. De structuur vind ik erg prettig: het potlood glijdt soepel over de huid. De matte finish maakt mijn wenkbrauwen enorm strak, erg mooi. De pearl finish geeft mijn wenkbrauwen ook net even iets extra’s, op een natuurlijke manier.

Pearl finish

Wanneer ik de matte finish gebruik, fixeer ik de boel met een beetje transparante poeder. Zo blijft het potlood netjes op z’n plek. Bij de pearl finish doe ik dit niet, omdat dan het hele pearl effect een beetje wegvalt. Gelukkig blijft het ook zonder af te poederen de hele dag goed zitten. Oké, na een lange dat zit het niet meer zo perfect als ’s ochtends, maar het kan er naar mijn mening mee door.

Conclusie: een heel fijn product, voor een hele fijne prijs. Het Perfect Eyes Duo Highlighter Pencil van Kiko kost omgerekend ongeveer € 8,00 euro. Dit vind ik persoonlijk niet zo duur, want het is zeker een aanvulling op mijn stash. Dat zeg ik niet zo gauw over een product. Natuurlijk kan je ook concealer gebruiken, maar dit werkt nét even wat sneller, het product is nét iets fijner en het effect vind ik gewoon heel mooi.

Helaas is Kiko niet in Nederland te koop, maar wel in Duitsland, Engeland, en ik dacht ook België. Mijn tip: ga zeker even langs Kiko als je een filiaal tegenkomt!

Binnenkort review ik weer een Kiko product, want ik heb nog een paar leuke dingen liggen. :-)