De afgelopen dagen viel er weinig (of zeg maar gerust helemaal niets) nieuws te lezen op Pink Sensation. Dat komt omdat ik deze week begonnen ben met mijn nieuwe hbo-opleiding! Afgelopen maandag had ik mijn eerste introductiedag, en woensdag begonnen de lessen al. Vandaag een persoonlijke update: hoe zijn de eerste schooldagen verlopen en hoe gaat het met mij?

Om maar meteen antwoord te geven op bovenstaande vragen: goed en goed! ;-)

Voor de lezers die niet weten welke opleiding ik nu doe: ik studeer nu Sociaal Juridische Dienstverlening in Den Haag. Begin dit jaar heb ik erg getwijfeld tussen twee scholen, maar uiteindelijk is het toch Inholland in Den Haag geworden. De school sprak me meer aan, en de reistijd is ook nog eens een stuk korter. En stiekem vind ik Den Haag gewoon een hele leuke stad. :-)

Zoals ik al zei begon de introductie van mijn opleiding afgelopen maandag, maar om eerlijk te zijn vond ik het niet zo’n goede introductie. Ik had mijn klasgenoten wel wat beter willen leren kennen, maar we kregen die dag vooral veel informatie over de opleiding zelf. Gelukkig kregen we al wel ons rooster, en daar ben ik best blij mee! Op maandag en dinsdag ben ik vrij, op woensdag en vrijdag heb ik wel lange dagen (tot ongeveer 17.00 uur), en op donderdag vaak tot 13.15 uur of rond 15.00 uur. Ik hoef het dit blok dus maar drie keer in de week op en neer te reizen.

Oh Oh Den Haag! Deze foto maakte ik donderdagavond.

Afgelopen week heb ik dus mijn eerste lessen gehad. Ik heb o.a. colleges Inleiding Recht gehad, Sociale Wetenschappen, Nederlands, Methodiek, Juridisch Tekstbegrip en Analyseren. Ik moet zeggen: ik vond alles best interessant. Oké, het ene vak is wat minder boeiend dan de andere (zo vond ik de eerste les Nederlands erg saai), maar over het algemeen is alles best leuk.

Donderdag ben ik samen met een vriendin naar Oh Oh Intro geweest, een studentenfestival hier in hartje Den Haag. Dit was erg leuk! De sfeer was goed, er waren heeeel veel studenten en er draaiden wat DJ’s. Uiteindelijk zijn we niet tot laat gebleven, want we moesten weer met de tram terug en ik had de volgende dag om 8.45 alweer college. Gelukkig viel ik niet in slapen tijdens de lessen (meevaller! haha), en dat terwijl we vrijdag toch echt tot 16.30 uur op school zaten.

Hoe verder met Pink Sensation? Dat vraag ik me eerlijk gezegd ook een beetje af. Ik ga proberen zoveel mogelijk te bloggen, want ik mis het eerlijk gezegd wel, maar ik wil ook meteen goed beginnen met school. Hbo is héél anders dan mbo, en ik wil er echt voor de volle 100% voor gaan. Bij mijn opleiding valt na het eerste jaar gemiddeld 51% van alle studenten af, en ik wil er alles aan doen om daar straks niet bij te horen. Maar hé, ik heb in totaal vier roostervrije dagen. Ik ga ervan uit dat ik nog wel wat tijd over houd om te bloggen. En anders máák ik er tijd voor. ;-) Ik heb in ieder geval nog wat artikelen geschreven, en een filmpje opgenomen, dus voorlopig komen er nog wel wat dingen online.

Dat was de persoonlijke update! Ik realiseer me nu dat ik een beetje van de hak op de tak spring, maar ik hoop dat ik toch een beetje goed heb kunnen uitleggen hoe mijn leven er nu zo ongeveer uitziet!

Gaan jullie inmiddels ook weer naar school of werk?