Ik ben stiekem al tijden benieuwd naar de pincetten van Tweezerman. Kennen jullie Tweezerman? Volgens velen is het ‘de pincet der pincetten’, echt de beste die er bestaan. Een Tweezerman pincet zou ieder klein haartje kunnen pakken en heel fijn werken. Jarenlang heb ik een gewone pincet gebruikt voor het epileren van mijn wenkbrauwen, en dat werkte prima. Totdat ik hem liet liggen in Portugal. Toen moest ik wel een nieuwe natuurlijk! Drie keer raden wat voor pincet ik gekocht heb…

 

.. juist, een Tweezerman! Ik dacht: als ik toch een nieuwe moet, kan ik maar beter wat extra geld neerleggen voor een pincet van uitstekende kwaliteit en die jarenlang meegaat. Dus zodoende ging ik naar Ici Paris XL (ik word nog eens vaste klant daar..) en bekeek de pincetten. De verkoopster liet me een aantal exemplaren zien, waaronder ook een paar mini’s. Een knalroze variant trok mijn aandacht, en gelukkig was die ‘maar’ €14,36. Hup, afrekenen die pincet!

Ik heb dus een mini versie, maar om eerlijk te zijn vind ik hem niet zo mini. Hij is bijna even groot als mijn oude pincet. De pincet is fluoriserend roze met gele en witte figuurtjes. Vind ik leuk! De normale pincetten zijn een slag groter, en kosten ook wat meer. Voor zo’n pincet betaal je ongeveer €23,00.

“Tweezerman Beauty Tools biedt producten met ongeëvenaarde kwaliteit. Met de producten van Tweezerman kan je streven naar perfectie. Beroemdheden, professionele gebruikers en veeleisende consumenten geven absoluut de voorkeur geven aan deze producten.”

Een Tweezerman pincet zou goed scherp zijn (en scherp blijven), ieder haartje kunnen pakken en jarenlang meegaan. Daarnaast zijn ze in vele soorten en maten verkrijgbaar. Handig: als je Tweezerman toch bot is geworden (wat eigenlijk bijna niet voorkomt, maar toch) kan je hem opsturen naar Tweezerman, dan slijpen ze hem voor je. Eigenlijk hoef je dus nooit meer een nieuwe pincet te kopen. Tenzij je hem in Portugal laat liggen, natuurlijk.

De grote vraag: is een Tweezerman pincet het geld waard of niet?

 

Ik gebruik de pincet nu een aantal weken, en mijn antwoord is: ja. Om te beginnen ligt de pincet prettig in de hand. Zoals ik al vertelde heb ik een wat kleiner formaat, maar ik ondervind daar zelf geen problemen aan. De pincet zelf is vlijmscherp en je kan er werkelijk het allerkleinste haartje mee pakken. Waar ik met mijn vorige pincet soms minutenlang bezig was met het pakken van een haartje, ben ik nu in een paar seconden klaar. Dit scheelt behoorlijk veel tijd. Het grootste voordeel vind ik dus dat je veel sneller klaar bent met epileren.

Wanneer je een Tweezerman pincet koopt, krijg je hem in een doorzichtig plastic kokertje. De metalen uiteindes van de pincet zijn beschermd door nog een stukje plastic. Dit uiteraard zodat de pincet langer meegaat en in goede conditie blijft. De verkoopster raadde mij aan om hem in deze kokers te bewaren, dan blijft ‘ie het langste mooi.

Geen verdwaald haartje meer te bekennen!

Jep, ik ben fan van Tweezerman. Het is even een investering, maar je hebt uiteindelijk echt veel plezier aan je pincet. Ook leuk: ze zijn er in verschillende soorten en maten, en in diverse printjes.

Tweezerman is te koop bij luxe parfumerieën, zoals Ici Paris XL en Douglas. Ook vind je dit merk bij De Bijenkorf.