Laatst zat ik eens na te denken over slechte gewoonten. Iedereen heeft ze, maar in hoeverre zijn ze nou eigenlijk slecht? Zijn ze écht slecht, of vinden we dat zelf alleen maar? Ik besloot om eens kritisch naar mijn eigen (slechte)  gewoonten te kijken. En geloof het of niet, veel daarvan hebben met beauty te maken..

1. Ik trek soms velletjes van mijn lippen

Zodra mijn lippen droog zijn en ik krijg velletjes, dan is het raak. Ik kan er gewoon echt NIET vanaf blijven. Die velletjes horen daar niet. En dus trek ik ze van mijn lippen af. Ja, dat doet soms zeer, en ja, daardoor wordt het alleen maar nog erger. Op dit moment loop ik al weken met droge lippen, en ik word er helemaal gek van. Het stomste is nog wel dat het ook m’n eigen schuld is. Ik kan smeren, scrubben en nog meer smeren wat ik wil, maar het gaat gewoon niet over. Niet zolang ik velletjes eraf blijf trekken in ieder geval.

Is deze gewoonte echt zo slecht? Ja.
Reden: Het doet pijn, het ziet er niet mooi uit, ik kan geen lipstick of lipgloss dragen en ik kan geen mooie swatches maken.

 

2. In de winter verwaarloos ik mijn teennagels

Bron

In de zomer verzorg ik mijn voeten perfect: ik smeer ze geregeld in met een lekkere crème, haal eelt weg, en ik verzorg mijn teennagels. Eerst knippen, dan vijlen en vervolgens lak ik ze in een vrolijk zomers kleurtje. In de winter is dit een heel ander verhaal.. dan besteed ik er namelijk bijna geen aandacht aan. Ik knip zo nu en dan mijn nagels, maar de nagellak laat ik er vanaf bladderen totdat het weg is. En tegen de tijd dat het weer voorjaar wordt ga ik ze weer helemaal goed verzorgen. Tja. Ben ik de enige die dit heeft?

Is deze gewoonte echt zo slecht? Nee, eigenlijk niet.
Reden: Ik heb er zelf geen last van, bijna niemand ziet mijn voeten en ik kan deze tijd aan andere dingen besteden.

 

3. Ik kan mijn kledingkast niet lang netjes houden

Bron

Ik haal alle kleding uit mijn kledingkast, hang alles netjes terug en vouw alles perfect op, neem me voor om het zo te houden, en na drie weken kan ik weer opnieuw beginnen. Mijn kledingkast netjes houden is nog best een opgave. Deze slechte gewoonte is te wijten aan tijdgebrek. Vind ik. Doordeweeks heb ik het vaak druk, wil dan ’s avonds gewoon lekker mijn bed in, en heb geen zin om kleding netjes weer op te bergen. Ik gooi het op een stoel, en ruim na een paar dagen de stapel kleding snel op. Gevolg: het belandt niet al te netjes in mijn kast.

Is deze gewoonte echt zo slecht? Ja en nee.
Reden: Ja, omdat mijn kleding hierdoor verkreukelt en ik soms niet weet wat ik allemaal in m’n kast heb hangen. Nee, omdat, tja, ik ben de enige die er last van heeft.

Om deze post een beetje positief af te sluiten, heb ik hier nog drie góede gewoonten van mezelf:

  1. Ik verwijder ’s avonds altijd mijn make-up en reinig m’n gezicht, ookal is het 4 uur ’s nachts;
  2. Ik drink veel water;
  3. Iedere nacht probeer ik minimaal 8 uur te slapen (en 9 van de 10 keer lukt dat);

Wat zijn jouw goede en slechte (beauty) gewoonten?