Razend benieuwd was ik naar de Gel Nails at Home set van Essence. Sinds het moment dat ik ergens in juli het persbericht voor het eerst las wist ik het zeker: dit moest ik testen! Zelf gelnagels maken is echt een trend op dit moment, denk maar aan de merken Alessandro of Sensationails. Deze sets zijn immens populair, maar helaas nogal aan de prijs. Essence heeft hier slim op ingespeeld en een voordelige set ontwikkeld om zelf gelnagels mee te maken. Lees verder voor mijn review!

Producten

Om zelf gelnagels te maken heb je in totaal vijf producten nodig:

  1. Gel Nails at Home LED lamp (€ 29,99)
  2. Gel Nails at Home cleanser  (€ 2,59)
  3. Gel Nails at Home primer (€ 2,59)
  4. Gel Nails at Home peel off gel base (€ 2,99)
  5. Gel Nails at Home clear gel top coat € 2,99)

Wanneer je deze vijf producten aanschaft (wat dus noodzakelijk is om gelnagels te maken) ben je in totaal zo’n € 40,00 kwijt. Ter vergelijking: met de set van Alessandro of Sensationails ben je al snel rond de € 70,00 kwijt. Mocht deze set van Essence goed werken, scheelt dat je dus een hele hoop geld! De LED lamp is het duurst, maar die heb je echt gewoon nodig. Heb je zelf thuis nog een LED lamp die nog goed werkt? Dan kan je die ook gewoon gebruiken!

Hoe te werk?

In het begin had ik geen idee hoe het allemaal werkte, dus daarom leg ik het hier even kort uit. Het is handig om alles klaar te zetten voor je gaat beginnen. Uiteraard begin je met nagels zonder nagellak, dus verwijder van tevoren je oude nagellak. Je kan ze eventueel nog knippen of vijlen.

Je start met de Gel Nails at Home cleanser. Hiervan doe je wat op een watje en breng je op je nagels aan. Dit maakt de nagels vetvrij. Daarna lak je je nagels met de Gel Nails at Home primer. Dit maakt je nagels nog meer vetvrij en klaar om de peel off gel base aan te brengen. Na de primer is het dus de beurt aan de Gel Nails at Home peel off gel base. Dit is een vrij stroperige lak, maar dat hoort zo. Breng een royale laag aan en focus je hierbij op het uiteinde van de nagels! Laat de lak hierna uitharden onder de Gel Nails at Home LED lamp. Doe de stekker in het stopcontact, zet het schakelaartje aan de achterkant aan en druk op de bovenste knop. Nu kunnen je nagels erin. Na een minuutje gaat de lamp vanzelf uit.

Hierna pak je weer de Gel Nails at Home cleanser en verwijder je met het watje de plaklaag. Breng daarna een kleur nagellak aan naar wens. Essence beveelt de eigen lak aan (uiteraard), maar dit kan ook een lak van een ander merk zijn. Als de nagellak goed droog is, is het tijd om de Gel Nails at Home clear gel top coat aan te brengen. Dit is ook een stroperige lak. Breng weer een royale laag aan, focus je weer op het uiteinde van de nagels. Vervolgens weer even een minuutje laten uitharden onder de LED lamp, de plaklaag verwijderen met de cleanser en je bent klaar!

Dit filmpje heeft mij erg geholpen en is dus zeker een aanrader! (bron: Beautylab.nl)

Review – wat vind ik ervan?

Om te beginnen vind ik het fijn dat er nu een voordelige set is om gelnagels mee te maken. Als je geen zin hebt om ruim 70 euro neer te tellen voor gelnagels (zoals ik) lijkt dit een goed alternatief. De producten komen in een prima verpakking en ook de LED-lamp is goed verpakt, namelijk in een doosje en bubbeltjesplastic. Er zit een gebruiksaanwijzing bij met wat info over de lamp, maar ik heb daar zelf niet zoveel aan gehad. Daarom vond ik bovenstaand filmpje handiger om te bekijken.

Maar goed, hoe werken de producten? Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, maar ik zal eerlijk zijn: ik ben dik tevreden. Je bent iets meer tijd kwijt aan het lakken van je nagels, maar daarmee blijft de nagellak zeker ruim een week goed op je nagels zitten. In het begin moest ik even wennen en twijfelde ik of het allemaal wel goed zou gaan, maar het systeem werkt prima. Het resultaat zijn mooi gelakte, sterkte en extreem glanzende nagels. LOVE IT!

Deze foto maakte ik na drie dagen. Het zit er nog perfect op!

Het grootste voordeel vind ik dat de lak lang mooi blijft. Normaal gesproken heb ik na een paar dagen al beschadigingen en kan ik m’n nagels weer opnieuw lakken. Bij de Gel Nails at Home is dat niet het geval. M’n nagels glanzen door de gel als een gek, ik vind dit zelf heel mooi. Daarnaast vind ik het handig dat je in principe nagellak van allerlei merken kan gebruiken.

Wat een nadeel kan zijn is het feit dat de lak wat krimpt onder de LED-lamp. Daarom is het zo belangrijk om een royale laag van de peel off gel base en de clear gel top coat aan te brengen. Wrap je je nagels goed (door het uiteinde van extra lak te voorzien – check hiervoor het filmpje hierboven), dan heb je hier geen last van. Tenminste, als ik dat goed doe krimpt de lak niet. Het is even oefenen, maar dan heb je ook wel resultaat.

Mijn nagels na zeven dagen. Je ziet een paar lichte beschadigingen, maar het viel mij alles mee!

En het eraf halen? Gaat dat een beetje goed? Om eerlijk te zijn was ik hier in het begin nogal huiverig voor! Ik las op internet over de nagellak eraf trekken, laten weken in aceton als dit niet zou werken… Gelukkig is de lak goed van de nagels af te halen door simpelweg te gaan ‘pulken’ aan de nagellak. Uiteindelijk kan je de nagellak zo lostrekken. Klinkt een beetje eng misschien, maar door de peel off gel base gaat dit zonder de nagel echt te beschadigen. Na het eraf halen waren mijn nagels wel wat droog, dus ik zou zeggen: geef ze een dagje rust, gebruik een goed verzorgingsproduct zoals nagelverharder voor je nagels en een crème voor je nagelriemen. Na een á twee dagen zagen mijn nagels er weer normaal uit. Klik hier om te zien hoe je de lak eraf kan trekken, en hoe mijn nagels er daarna uit zagen.

Conclusie: ik ben zeer te spreken over de Gel Nails at Home set van Essence! Het vergt even wat tijd omdat je er even achter moet komen hoe alles werkt, maar als je het eenmaal doorhebt werkt het prima en voorzie je jezelf van prachtige gelnagels. Uiteraard zullen de sets van Alessandro of Sensationails misschien nét iets fijner werken, maar voor nu vind ik dit prima, zeker als je kijkt naar de prijzen. Kortom: een aanrader wat mij betreft!

De Gel Nails at Home collectie bestaat naast deze vijf producten nog uit een French top coat, French look starter kit, Colour look starter kit, Super Rich hand & nail cream en een nagelvijl. De producten zijn nu te koop bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland en bij Kruidvat in België.