Blond geverfd haar wil je natuurlijk het liefste zo mooi mogelijk houden. Speciaal voor blondines heeft Guhl een lijn genaamd Zilver & Vitaliteit. Deze lijn verhelpt een veelvoorkomend probleem, namelijk een gele gloed over het haar. Dames met blond haar zullen vast weten wat ik bedoel! Omdat ik zelf lange blonde lokken heb leek het mij wel wat om iets van deze lijn uit te proberen. Vandaag review ik de shampoo en het masker!

Uit onderzoek is gebleken dat blond de meest gewilde haarkleur is in ons land: maar liefst 47% van de Nederlandse vrouwen heeft blond als huidige haarkleur, van nature of geverfd. Het kan zijn dat je blonde haar na een tijdje gelig gaat worden. Vooral bij geverfd blond haar gebeurt dit nog wel eens. Het is makkelijk te verhelpen door je haar te wassen met een zilvershampoo, dit gebruik ik zelf ook al jaren. Dit soort shampoo’s (Guhl heeft er dus meerdere producten van) neutraliseren deze gelige kleur. Ik vind het effect altijd heel mooi.

 

Dan is het nu tijd om de producten van Guhl eens nader te bekijken!

 

Guhl Zilver & Vitaliteit shampoo

De shampoo bevat koele kleurpigmenten waardoor de gele gloed wordt verminderd. Ook is de shampoo verrijkt met zilverwilg extract, dit beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf en maakt glanzend. De shampoo komt in een doorzichtige plastic fles met paarse accenten. Er zit 200 ml in, dit is iets minder dan gemiddeld.

Ik vind de shampoo zelf erg lekker ruiken. Het ruikt … De shampoo is vrij doorzichtig van kleur, maar je ziet toch ook wel dat het wat paarsig is. In de fles is de substantie namelijk ook paars! Tijdens het wassen schuimt de shampoo goed. Na een paar minuutjes kan je het uitspoelen.

Guhl Zilver & Vitaliteit anti-geel effect masker

Ik dacht eerst dat dit een conditioner was, maar toen ik de tube eens nader bekeek zag ik dat dit een masker was. Even goede vrienden! ;-) Dit masker bevat ook zilverwilg extract en … Het belooft het geel-effect te neutraliseren en de haarstructuur te herstellen zonder het te verzwaren.

Het masker is paars van kleur, dat is misschien even wennen als je dit soort producten voor het eerst gebruikt. Ik weet nog goed dat ik een beetje schrok toen ik voor het eerst een zilvershampoo gebruikte. Iets paars’ in je haar smeren? Is dat wel de bedoeling? Het antwoord is: ja! Deze kleur is juist nodig om het geel-effect te neutraliseren.

Het masker ruikt ongeveer hetzelfde als de shampoo. De substantie is wat dikker dan de shampoo, maar dat is natuurlijk logisch, want het is immers een masker. Ik breng het masker altijd aan in de puntjes van mijn haar, en dat werkt helemaal prima. Het masker maakt mijn haar glad, goed doorkambaar en ik heb ook het idee dat het minder geel is na gebruik. Na één keer gebruiken verwacht ik niet een heel zichtbaar resultaat, maar na een aantal keren de shampoo + het masker gebruiken zal je haar duidelijk minder gelig zijn.


Shampoo & masker

Mijn (blonde geverfde) haar na gebruik. Geen geligheid te zien!

Na het wassen met de shampoo en het verzorgen met het masker voelt mijn haar lekker schoon en fris aan. Dit is eigenlijk niet anders dan bij andere shampoo’s en verzorgingsproducten. Zoals ik al zei zal je niet na één keer heel duidelijk verschil zien, maar op de lange termijn zal je haar toch minder geel zijn.

Conclusie: ik ben heel tevreden over deze twee producten van Guhl. Ik heb liever niet dat mijn blonde haar een gele gloed gaat krijgen, dus zulke producten gebruiken kan zeker geen kwaad. De producten vind ik zelf niet heel erg budget, maar ook weer niet onwijs duur. Qua prijsklasse zit het er dus een beetje tussenin.

De Guhl Zilver & Vitaliteit shampoo kost € 6,09 en voor het anti-geel effect masker betaal je € 7,47. Guhl is te koop bij de drogist.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.