Een jaar of twee geleden besloot ik dat het tijd was voor een no-buy. Even een maandje niets kopen qua kleding en cosmetica. We zitten nu in het najaar, en als ik terugkijk op de zomer kan ik concluderen dat ik de laatste maanden nogal wat geld heb uitgegeven. Om te beginnen waren mijn vakanties natuurlijk niet gratis. Daarna heb ik nog het nodige aan kleding (shoplog) en schoenen (Uggs) gekocht, en ook verder nog wat make-up. KORTOM: tijd om weer even een maandje rustig aan te doen!

Soms sta ik ervan te kijken hoeveel en soms ook hoe makkelijk ik geld uitgeef. Nieuwe producten om gelnagellak te maken van Essence? Hup, naar Kruidvat om alles te halen. Dat soort dingen. Ik realiseer me dat dit een luxepositie is, en dat lang niet iedereen altijd alles maar kan kopen. Als ik niet zou werken voor mijn geld zou ik dat soort dingen ook niet allemaal kunnen doen. Omdat ik het leuk vind doe ik het, maar soms is het goed om even een maandje rustig aan te doen. Mijn bankrekening is ook niet eindeloos, en omdat ik probeer om nog een beetje te sparen (al gaat dat soms wat lastig als student) ga ik deze maand proberen zo min mogelijk uit te geven.

 

Waar mag ik wél geld aan uitgeven deze maand?

 • Reinigingsmelk en evt. lotion voor mijn gezicht
  Op dit moment zijn deze producten bijna, maar dan ook bíjna op, en ik kan niet zonder. Ik heb geen back-ups liggen, dus als dit op gaat mag ik dit van mezelf kopen.
 • Kapper
  Omdat ik maar twee keer in het jaar naar de kapper ga. (stiekem ben ik vorige week al geweest)
 • Cadeautjes e.d. voor verjaardagen
  Want: met lege handen aankomen is ook weer zo wat.

Waar mag ik absoluut géén geld aan uitgeven deze maand?

 • Eten op school
  Omdat ik gewoon eten van thuis mee kan nemen, en omdat het in de kantine vrij duur is.
 • Kleding, schoenen, make-up
  Laatst plaatste ik een mega shoplog op m’n site waarin ik allemaal kleding en schoenen liet zien. Ook heb ik onlangs Uggs gekocht. ENOUGH = ENOUGH! ;-) Daarnaast heb ik make-up gekocht de laatste tijd, zoals twee nieuwe lipglossjes van Catrice, make-upbasis, foundation enz. Oh, en natuurlijk de Gel Nails at Home set van Essence. Daar komt trouwens vrijdag een review van online!
 • Onzin dingen
  Spreekt voor zich.

Dat was het wel zo’n beetje, denk ik. Moet lukken toch? Het is nu alweer midden oktober en ik heb nog bijna niets uitgegeven. *trots haha*

Zijn er hier dames met een no-buy? Hoe gaat het bij jullie?