Sinds mijn huid onrustig is (puistjes, roodheid.. gelukkig kan ik het goed camoufleren) ben ik gaan kijken naar andere gezichtsverzorgingsproducten. Een poosje geleden vond ik in mijn stash twee producten van Yves Rocher: een foam cleanser en een cleansing water. Ik besloot ze een tijdje te gebruiken, en vandaag vertel ik jullie mijn bevindingen!

Voordat jullie misschien denken dat ik koopverslaafd ben en niet weet wat voor producten ik in huis heb: dat is niet waar. ;-) Deze producten kreeg ik een hele tijd geleden opgestuurd van Yves Rocher om te testen. Echter, mijn huid was toen in prima conditie, dus had ik dit in feite niet nodig. Wie wat bewaart die heeft, dat blijkt maar weer, want de producten zijn nog niet over de datum en ik kan ze nu heel goed gebruiken!

Goed, mijn nieuwe avondroutine is dus als volgt:

  1. De Tuinen Cleansing Milk – hiermee haal ik make-up van mijn gezicht
  2. De Tuinen Cleansing Lotion – hiermee haal ik de laatste restjes make-up weg
  3. Yves Rocher Exfoliating Foam cleanser – om mijn gezicht extra te reinigen en te exfoliëren
  4. Yves Rocher Micellaire Cleansing water – haalt laatste restjes vuil weg (misschien overbodig, maar ik gebruik ‘m toch graag)

Uiteraard haal ik ook mijn oogmake-up nog weg, maar dat doe ik van tevoren. Na deze routine gebruik ik soms Benzoyl Peroxide op plekken waar ik puistjes heb, dit is een zalf van de apotheek wat puistjes uitdroogt. Soms gebruik ik nachtcrème van De Tuinen. Ik bekijk per avond wat ik na het reinigen op mijn gezicht smeer.

Tijd voor de reviews!

 

Yves Rocher Exfoliating Foam Cleanser

Deze cleanser bevat voornamelijk bestanddelen van plantaardige oorsprong, waaronder die van drie detoxende theeën:

  • Groene thee extract (ontgiftend dankzij anti-oxiderende werking)
  • Witte thee extract (ontgiftend doordat het de zuurstofvoorziening in cellen reactiveert
  • Madagaskar extract (ontgiftend doordat verdedigingsmechanismen van cellen stimuleert)

De cleanser heeft een exfoliërende werking, wat betekent dat het dode huidcellen van je gezicht afhaalt. In de cleanser zit gemalen abrikozenpit verwerkt, wat hier dus voor zorgt.

Het product zelf zit in een groene tube van 150 ml. Hier kan je best een poosje mee doen, je hebt namelijk maar weinig cleanser nodig voor heel je gezicht. De cleanser is wit van kleur en ruikt oké. Ik vind het geen heerlijke geur, maar ook absoluut niet vies. Geen idee waar het precies naar ruikt, waarschijnlijk een combinatie van de plantaardige bestanddelen.

Wanneer je de cleanser aanbrengt op een nat gezicht begint deze lichtjes te schuimen. Na het aanbrengen verwijder ik de cleanser weer met water. Het resultaat: een schone, gematteerde huid. Na het gebruik van deze cleanser voelt mijn gezicht heel schoon aan, en glimt het niet meer. Ik weet niet of het op lange termijn mijn puistjes doet verminderen (ik hoop het wel), maar de cleanser doet zijn werk goed en irriteert mijn gevoelige huid niet. Fijn spul!

Bestanddelen

Het enige wat ik nog wil vermelden is dat er parabenen in zitten, dat vind ik zelf wel een klein nadeel. Verder zien we op de lijst met bestanddelen onder andere kokosolie en shea boter.

De  Exfoliating foam Cleanser kost € 9,90.

 

Yves Rocher Micellaire Cleansing Water

Dit cleansing water kan je gebruiken om make-upresten te verwijderen van je gezicht, ogen en lippen. Volgens Yves Rocher verwijdert dit water ook alle onzuiverheden. Kijk, dat moeten we hebben! Ook in dit product zitten weer extracten van groene thee, witte thee en Madagaskar thee. Ook zit er kamillewater en muskaatroosolie in.

Het product zit in een groene flacon met 200 ml product. Het is de bedoeling dat je wat van het water op een watje doet en hiermee dus je gezicht reinigt. Ik doe dit nadat ik de foam cleanser heb gebruikt. Dit ‘water’ (het is natuurlijk geen gewoon water), ruikt anders dan de foam cleanser, wat zoeter. Ik vind dit persoonlijk een lekker geurtje.

Na het reinigen voelt mijn gezicht schoon en fris aan. Ook heb ik het idee dat dit cleansing water het matterende effect versterkt, want wederom is er geen vettigheid op mijn gezicht meer te bespeuren. Wellicht is deze stap wat overbodig, aangezien je gezicht met de foam cleanser al goed gereinigd wordt, maar zoals ik al zei vind ik het wel prettig om te gebruiken. Toch is het denk ik niet echt noodzakelijk, want er komt geen viezigheid meer van mijn gezicht af. Maar goed, ik ben hier dus wel tevreden over.

Bestanddelen

De Micellaire Cleansing Water kost € 10,90.

 

Conclusie: mijn oneffenheden zijn helaas niet als sneeuw voor de zon verdwenen sinds ik deze gezichtsverzorgingsproducten gebruik, maar ik merk zeker dat zo’n intensieve reiniging voor mijn huid geen kwaad kan. De foam cleanser reinigt diep (mede ook dankzij de gemalen abrikozenpit), en het cleansing water maakt het naar mijn idee af. Het resultaat is een mat, gereinigd gezicht. Wat mij betreft doen de producten goed hun werk en ze zijn daarbij fijn in gebruik.

Ik ben sowieso al fan van natuurlijke cosmetica, en ook al zijn deze producten niet helemaal natuurlijk, er zitten wel heel veel plantaardige bestanddelen in. Daarnaast worden de producten van Yves Rocher niet op dieren getest en zitten er geen dierlijke bestanddelen in.

Qua prijs-kwaliteitsverhouding zit het naar mijn mening goed. De producten kosten per stuk rond de tien euro en dat vind ik een prima prijs. Kortom: ik ben fan en houd deze avond routine er zeker in!

Yves Rocher is te koop in de winkel of via de website.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.