Hysterische glitternagellak: ik houd ervan. Doe mij maar een goede portie glitters op mijn nagels en je hoort me niet meer! Essence heeft een paar leuke topcoats met speciale effecten, en één daarvan is Circus Confetti. Ik heb dit lakje al enige tijd in mijn bezit, maar tot mijn verbazing had ik er nog nooit iets over geschreven. Tijd om je te laten kennismaken met dit vrolijke lakje!

Misschien weet je nog wel dat ik in twee jaar geleden een review schreef over de Special Effect Topper in Hello Holo. Dit is naar mijn mening ook een erg leuk glitterlakje, en daarom zeker de moeite waard om even te bekijken! Circus Confetti is ook een glitterlak, maar toch wel heel anders.

Circus Confetti wordt gezien als een dupe van een lakje uit de Muppet Collectie van O.P.I. van een aantal maanden geleden. Dit lakje, Rainbow Connection, is niet meer te koop, maar deze van Essence gelukkig nog wel!

De nagellak heeft een transparante basis en bevat diverse kleuren glitters in verschillende soorten en maten. Je ziet duidelijk kleine glittertjes (te vergelijken met de glitters in Hello Holo), maar ook een hoop grovere glitters. Ik vind dat al die verschillende soorten en maten een leuk effect geven op de nagels.

Op de swatches heb ik als basislak een lichtroze nagellak van Trind gebruikt uit de voorjaarscollectie van vorig jaar.

Op de swatches heb ik twee laagjes aangebracht van Circus Confetti, en me met het aanbrengen gefocust op het uiteinde van m’n nagels. Ik heb de lak niet zo dik aangebracht, als je dit wel doet zul je ook wat meer glitters hebben.

Het lakken gaat vrij makkelijk, maar de lak is wel wat dikker dan gemiddeld, dus je moet het goed uitsmeren. Soms is het even puzzelen met glitters (je wil overal natuurlijk glitters hebben), maar over het algemeen zijn de glitters wel goed te verdelen. Je kan dit natuurlijk ‘oplossen’ door meerdere laagjes aan te brengen!

Glitterlak verwijderen is wel een dingetje. Hoeveel ik ook houd van glitterlak, ik gebruik het niet zo vaak omdat het gewoon een pain in the ass is om te verwijderen! Ik doe het altijd als volgt: knip een watje in stukjes, doordrenk ze met nagellakremover (met aceton is het beste – alleen is dit niet zo best voor je nagels), leg ze op je nagels en wikkel ze in folie. Even een minuutje of 5-10 laten zitten en als het goed is kan je de glitters zo van je nagels af halen. Het is even wat meer gedoe, maar het voordeel van glitterlak vind ik altijd dat het een stuk beter blijft zitten dan gewone lak!

De Nail Art Special Effect Toppers van Essence zijn te koop bij Kruidvat en kosten € 1,79 per stuk.