‘FREEDOM!’ was het eerste wat afgelopen donderdag in me op kwam, zo rond een uurtje of vier ’s middags. Mijn laatste tentamen van het eerste blok zat erop en ik zat in de tram terug naar huis. Toch kon ik nog niet helemaal beseffen dat ik voorlopig even niet meer hoefde te leren, en dus weer tijd genoeg had voor andere leuke dingen.

Ik vertelde al eerder dat ik in september begonnen was met een nieuwe opleiding. De omschakeling van mbo naar hbo vond ik behoorlijk groot. Op het mbo hoefde ik nooit veel te doen om hoge cijfers te halen, maar op het hbo is dat wel even andere koek! Toch ben ik blij dat ik nu hbo doe, want school is nu veel meer een uitdaging voor me. En dat is best lekker na drie jaar alles op je sloffen halen! De eerste tien weken school zitten er op en dus leek het me wel leuk om er weer even over te vertellen.

Na zeven lesweken en een weekje herfstvakantie stonden er twee tentamenweken op me te wachten. In totaal moesten er vijf stuks gemaakt worden: Inleiding Recht, Sociale Wetenschappen/Methodiek, Nederlands, Juridisch Tekstbegrip en ICT.

Hoe gingen de tentamens? Volgens mij wel goed. Ik wil er eigenlijk niet al teveel over kwijt, want als ik nu ga zitten verkondigen dat ik hoogstwaarschijnlijk alles wel gehaald heb zul je net zien dat ik vakken níet heb gehaald. Ik wil gewoon niet op de zaken vooruit lopen. ;-) Maar ik geloof dat alles best goed ging, ik heb bij geen enkel tentamen het gevoel gehad dat ik het volledig had verknald. Gelukkig maar.

Het enige vak waar ik mijn twijfels bij heb is Nederlands. VET DOM, IK WEET HET! Oké, misschien is het niet zo gek en zo, maar als blogger zou ik het wel vervelend vinden als ik Nederlands niet zou halen. Het punt is: er waren 48 vragen, en je mag max. 10 fouten hebben. Met Nederlands kan ik echt hele domme fouten maken, en het was ook nog eens multiple-choice (dus: twijfelen) dus ik vraag me echt af of ik die gehaald heb. Maar goed, mocht het niet gelukt zijn heb ik altijd nog een herkansing.

Inleiding Recht en Sociale Wetenschappen/Methodiek vind ik stiekem de leukste vakken, maar WAT MOEST IK HIER VEEL VOOR LEREN! Gelukkig had ik deze vakken in de tweede tentamenweek waardoor ik iets meer tijd had om te leren, maar alsnog vond ik het echt veel. Ik was best wel bang dat ik na drie jaar niet meer kon stampen, maar gelukkig ben ik het nog niet verleerd en ging het over het algemeen vrij aardig (op Twitter viel er genoeg over te lezen, haha).

Binnen nu en twee weken weet ik mijn cijfers, en oh wat ben ik benieuwd! Duimen jullie voor voldoendes? :-)

Deze foto postte ik op Instagram: laatste tentamen in stijl maken! Of zoiets.

De afgelopen weken is het wat rustiger geweest op Pink Sensation. Ik had wel wat dingen vooruit geschreven, maar op een gegeven moment waren mijn artikelen op en had ik écht geen tijd om eens lekker te gaan bloggen. Uiteraard frustreerde dit me enorm (ik denk dat iedere blogger dit wel herkent), maar ik heb me echt even op school gefocust en daarom is dit blijven liggen. Gelukkig heb ik nu weer alle tijd!

Hoe gaat het met jullie?