De vorm van je wenkbrauwen is bepalend voor je gezicht. Verbaasd of boos? Aan je wenkbrauwen kan je het zien! Veel dames epileren hun wenkbrauwen,  en daar worden ze meestal wel een stukje mooier van. Ik doe het zelf ook! Maar: er zijn nog veel meer trucjes voor mooie wenkbrauwen. Lees verder voor handige tips & tricks!

Tip 1: epileren

Zomaar in het wilde weg beginnen met epileren is geen goed idee. Het is aan te raden om eerst de juiste vorm voor je wenkbrauwen te bepalen. Bedenk goed hoe je wil dat je wenkbrauwen er straks uitzien. Wil je alleen wat ‘wilde’ haartjes weghalen, of ga je echt voor een compleet andere vorm? Een handige manier om de vorm van je wenkbrauwen te bepalen is door gebruik te maken van drie punten.

Ik heb hier in het verleden twee filmpjes over gemaakt! Deze en deze.

Wanneer je de juiste vorm hebt bepaald kun je gaan beginnen met epileren. Belangrijk: haal nooit in één keer veel weg. Haal een paar haartjes weg, check even goed in de spiegel of alles nog goed gaat en ga dan verder. Zo voorkom je dat je er na het epileren ineens achter komt dat je veel te veel hebt weggehaald. Vergeet trouwens niet dat je wenkbrauwen niet identiek hoeven te zijn. Dat zijn ze van zichzelf ook niet.

Nog een paar tips: investeer in een goede pincet! Ik ben zelf fan van de Tweezerman pincet, dus die kan ik zeker aanraden.

Tip 2: knippen

Dit klinkt misschien gek, maar om je wenkbrauwen wat mooier in model te houden kan je ze een beetje bijknippen. Wanneer wenkbrauwenhaartjes lang zijn kunnen ze wel eens een beetje uitsteken, of ineens een hele andere kant op staan. Ik vind dit zelf altijd erg irritant, en daarom knip ik ze bij. Beperk het knippen alleen tot de uiteindes, want ook hier geldt: teveel weghalen is een no-no.

Je kan je wenkbrauwen het beste bijknippen door ze goed omhoog te kammen, om er daarna langs te gaan met een klein schaartje. Kijk heel goed uit dat je niet te dicht in de buurt van je ogen komt!

Tip 3: bijtekenen

Om je wenkbrauwen net iets meer te accentueren kan het heel mooi zijn om ze bij te tekenen. In feite maak je je wenkbrauwen dus wat opvallender door ze extra aan te zetten. Bijtekenen kan met poeder of potlood, het is maar net wat jij fijn vindt. Poeder geeft over het algemeen een iets natuurlijker resultaat dan potlood, maar het kan beide erg mooi zijn.

In dit filmpje van begin dit jaar laat ik zien hoe ik mijn wenkbrauwen bijteken.

Als je het moeilijk vindt om de juiste kleur van poeder of potlood te bepalen kan je de volgende regel aanhouden: heb je licht haar, kies dan een tint donkerder voor je wenkbrauwen, en heb je donker haar, kies dan een tint lichter voor je wenkbrauwen. Voor blondines is een assige kleur altijd erg mooi, en bij dames met donker (zwart) haar staat bruin vaak het mooiste.

Extra tip: breng een beetje oogschaduwbasis aan op je wenkbrauwen voordat je poeder of potlood aanbrengt. Op deze manier blijft het langer zitten!

Tip 4: borstelen

Er bestaan speciale wenkbrauwborsteltjes die je kan gebruiken om je wenkbrauwen goed in model te krijgen. Eigenlijk is een borsteltje sowieso wel een must-have, want je kan ‘m gebruiken voor het epileren, bij het knippen, voordat je poeder of potlood aanbrengt en na het aanbrengen van poeder of potlood.

Dit borsteltje komt van HEMA.

Wanneer je teveel poeder of potlood hebt aangebracht biedt een borsteltje uitkomst, want door een paar keer goed te borstelen vervaag je de kleur weer iets.

Tip 5: light it up!

Mijn ultieme tip voor mooie wenkbrauwen: highlighten! Door bepaalde delen rond je wenkbrauw op te lichten (en dus te accentueren) creëer je echt mooie strakke wenkbrauwen.

Highlighten kan je doen met oogschaduw in een lichte kleur, een speciaal highlighter potlood of concealer. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk: eerst je wenkbrauwen strak maken met concealer (dit kan je in principe overal rondom de wenkbrauwen aanbrengen, wel goed vervagen!) en daarna nog met een shimmery poeder er overheen. Op de foto hierboven heb ik een highlighter pencil van Kiko gebruikt.

Tip 6: wenkbrauwgel

De ultieme tip om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag goed in model zitten is toch wel wenkbrauwgel gebruiken. Je hebt transparante gel en gel met een subtiel kleurtje, het is maar net wat je mooi vindt. Ik gebruik zelf altijd een transparante gel omdat ik mijn wenkbrauwen al bijteken met potlood.

Heb je geen wenkbrauwgel? Een beetje haarlak sprayen op je vinger en daarmee over je wenkbrauw gaan volstaat ook. Vergeet ze daarna niet nog even te borstelen.

Dit waren mijn tips voor mooie wenkbrauwen! Mocht je zelf nog goede tips hebben: vertel het bij de comments!

Hoeveel tijd besteed jij aan je wenkbrauwen?